Dvacítka umělců skončí, pokud si věci včas neodvezou, s díly a vybavením na ulici,“ řekl Blesk.cz manažer Karlin Studios Michal Novotný.

Budovu začnou bořit na konci roku, musí ustoupit výstavbě kanceláří. Podle původního plánu se měli umělci z Karlína stěhovat do pavilonu 40 v Holešovické tržnici. Už měli podepisovat nájemní smlouvu. Jenže pak město otočilo.

Vedoucí odboru majetku na magistrátu Jan Rak nám sdělil, že situace se změnila a že podpis smlouvy již není aktuální,“ popsal Novotný.

Pavilon v tržnici získal nakonec někdo jiný. To potvrdil i mluvčí magistrátu Vít Hofman. „Na odbor správy a využití majetku se obrátil i spolek OSE Czech Republic se svou žádostí o výpůjčku haly číslo 40 v areálu tržnice. A to se záměrem vybudovat v hale inovativní a komunitní centrum Holešovice40. Odbor proto připravil materiál do Majetkové komise rady, aby tato rozhodla o dalším využití haly číslo 40,“ sdělil Blesk.cz mluvčí.

Radní nereagují nebo nemají čas

Když lidé z Karlin Studios zjistili, že najednou nemají kam jít, obrátili se na všechny radní. Bez výsledku.

„Dva nám odpověděli, že se tím budou zabývat, primátorka odpověděla až po osobní apelaci umělce Jiřího Davida s tím, že se máme obrátit na radního Procházku. Z jeho kanceláře nám sdělili, že by se s námi velmi rád sešel, ale je nyní natolik časově vytížen, a tedy nám nemohou nabídnout žádný termín schůzky,“ uvedl manažer.

Žádný krizový plán nemá. „Nevidím realisticky, že bychom mohli za tři měsíce sehnat a stavebně upravit jiný prostor. Budeme muset zrušit i plánovaný program, vrátit zbylé dotace, mimo jiné paradoxně právě magistrátu, rozprodat drobný majetek a ukončit činnost,“ dodal.

Nahlédněte do Karlin Studios:

Fotogalerie
9 fotografií