Hvězda Padesáti odstínů šedi Jamie Dornan přijel na filmový festival v Karlových Varech, aby uvedl premiéru snímku Anthropoid ve Velkém sále hotelu Thermal. Film vypráví o atentátu na Reinharda Heydricha

Příběh výsadkářů Jozefa Gabčíka a Jana Kubiše, kteří zaútočili na vozidlo říšského protektora, zfilmoval britský režisér Sean Ellis. Na slavnostní světové premiéře přislíbili účast kromě Ellise a Dornana i herci Charlotte Le Bon, Aňa Geislerová a Toby Jones.

„Vzhledem k tomu, že snímek umělecky zpracovává jednu ze zásadních událostí československé historie, atentát na říšského protektora Heydricha, rozhodli jsme se spolu s producenty filmu oznámit premiéru Anthropoidu v Karlových Varech symbolicky právě v době, kdy si připomínáme výročí této události,“ řekl prezident MFF Karlovy Vary Jiří Bartoška.

Nový koprodukční snímek Anthropoid se natáčel od července do září 2015 ve Vojenském újezdu Brdy, v exteriérech Prahy a v barrandovských ateliérech. Tam byla postavena například dekorace interiéru pravoslavného kostela Cyrila a Metoděje.

Anthropoid – herci a postavy

Režisér Sean Ellis obsadil do hlavních rolí parašutistů Kubiše a Gabčíka herce Jamieho Dornana a Cilliana Murphyho. Jednu z hlavních ženských rolí, Gabčíkovu partnerku Lenku Fafkovou, hraje česká herečka Aňa Geislerová. Menší role dostali i Pavel Řezníček, Ondřej Malý či Karel Heřmánek ml. Ve filmu se objevila i herečka Alena Mihulová.

SPECIÁL KARLOVY VARY 2016 >>> ZDE!!!