Ta na natáčení snímku Anthropoid pod taktovkou režiséra Seana Ellise moc ráda vzpomíná. „Líbilo se mi nasazení všech a úcta k tématu,“ tvrdí Geislerová v rozhovoru pro časopis Reflex s tím, že v tomto případě skvěle zafungovalo téma. „Všichni to brali vážně, vždyť Anthropoid a jeho následky byly dost zásadní událostí evropských dějin, umíraly kvůli tomu tisíce lidí. A když hrajete postavu, jež obětovala svůj život a životy svých blízkých, dáte si sakra záležet,“ říká herečka, která prý stejně jako ostatní cítí obrovskou úctu k lidem, kteří bojovali za svobodu a čest.

Hlavní postavou filmu je herec Jamie Dornan (hraje Jana Kubiše), kterého Anna měla tím pádem možnost poznat trochu blíže. „Je to milej, vtipnej, společenskej člověk, dělal na placu příjemnou náladu,“ říká Geislerová, která se prý vůbec nediví, že za ním jezdí fanynky z celého světa. To Cillian Murphy, který hraje Jozefa Gabčíka, je prý introvert, ale přesto s ním bylo dobře. „Když se takový člověk na vás usměje, tak ho zbožňujete napořád,“ myslí si Anna. 

A režisér Sean Ellis ji podle všeho doslova nadchl. „Nosil to téma v hlavě deset let. Na Barrandově měl všechno polepené obrázky vojáčků se samopaly, každou situaci měl detailně rozzáběrovanou,“ vypráví o něm nadšeně herečka, která se kvůli filmu prý i trochu nepohodla se svým dvanáctiletým synem Brunem. 

„Tvrdil, že parašutisti, kteří byli zapojeni v akci Anthropoid a zemřeli v ní, byli jen tři. A já zvýšila hlas,“ přiznává Geislerová, která se se synem zhádala, že parašutistů bylo sedm. „Byla jsem úplně jako Kodet v Pelíškách! Pak se ukázalo, že on mluvil jen o mrtvých, co zemřeli dole v kryptě – a z tohohle úhlu pohledu měl pravdu. Musela jsem se mu omluvit,“ připustila Anna. 

SPECIÁL KARLOVY VARY 2016 >>> ZDE!!!

VŠE O FILMU ANTHROPOID NA BLESK.CZ NAJDETE >>> ZDE!!!

Fotogalerie
27 fotografií