Za novinky vděčí hudební veřejnost fanouškovi, který koupil na prodejním portálu Ebay magnetofonový pásek z jednoho nahrávání alba In Utero v roce 1993 ve studiu Pachyderm. Při poslechu záznamu jeho majitel zjistil, že jsou zde dvě dosud neznámé skladby. „Chlapík se zachoval sympaticky. O nález se podělil na síti,“ uvedla stanice.

Skladby Dave Solo a Lullaby skupina nevybrala na album, a tedy nebyly remixovány. Lidé s citlivým sluchem by si měli proto dát pozor – bez aranžmá je to drsné. Fanoušky hlasu Kurta Cobaina nepotěší, že zde nejsou žádné vokály. Avšak vypjaté hudební kreace stačí k pochopení, proč časopis Rolling Stone dal Nirvanu i mezi 40 nejlepších punkových alb všech dob.

Nirvana zanikla poté, co Cobain, který byl těžce závislý na heroinu, byl v dubnu 1994 nalezen ve svém domě s prostřelenou hlavou. V krvi měl navíc smrtelnou dávku drogy. Policie tehdy konstatovala, že sedmadvacetiletý zpěvák spáchal sebevraždu. U jeho těla ležel dopis na rozloučenou pro manželku Courtney a dceru Frances. Vzhledem k podivným okolnostem kolem jeho smrti se později vynořila řada spekulací o tom, že byl Cobain zavražděn.

Fotogalerie
14 fotografií