Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Marian unesl svou dceru z hradeckého aquaparku: Skrývá ji v zahraničí?

Marian odvezl svou dceru bez vědomí manželky na Slovensko. Policie ho dopadla až po pěti měsících
Marian odvezl svou dceru bez vědomí manželky na Slovensko. Policie ho dopadla až po pěti měsících  (Autor: Policie ČR)
Autor: ČTK ljš - 
29. června 2016
14:05

Svou dceru směl vidět jen na pár hodin dvakrát do měsíce, a s tím se nechtěl smířit. Sedmatřicetiletý Marian R. je podezřelý, že svou pětiletou dceru Noemi R. unesl a odvezl do zahraničí. V případě dopadení a prokázání viny muži hrozí až tříleté vězení.

Detektivové při vyšetřování získali informace, že by hledaný i s dcerou mohl opustit území ČR. „Dítě bylo zaneseno také do takzvaného schengenského informačního systému. Na podezřelého muže je vydán předběžný souhlas se zadržením,“ uvedla policejní mluvčí Ivana Ježková.

Podle policie otec s dívkou navštívil královéhradecké aquacentrum. Matku i jí najatou ochranku podle policie obelstil tím, že plovárnu opustil zadním východem. Předání dcery je přitom upravené soudním usnesením. Podle soudu má muž, který má trvalé bydliště v Novém Jičíně, na styk s dcerou právo na tři hodiny jednou za 14 dní.

Policisté zjistili, že muž by mohl používat červený automobil Renault Thalia registrační značky 3Z3 9254. Dívka je 116 až 120 centimetrů vysoká, má hnědé rovné vlasy po ramena a zelené oči. Na sobě měla modré riflové kraťasy a světlý vršek s růžovo-fialovými kytičkami. Muž má černé, místy prošedivělé vlasy, a zelené oči. Na sobě měl tříčtvrteční kalhoty hnědé barvy a modré tričko s límečkem.

Policie žádá případné svědky, aby informace o pohybu této dvojice sdělili na linku 158.

policejninegramot ( 29. června 2016 18:14 )

V demokratuře je potřeba občas vzít spravedlnost do vlastních rukou. Pánovi tleskám a doufám, že už je v Jižní Americe nebo aspoň na Bílé Rusi.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání