Svazek třicetileté sexuální ikony s o 11 let starším intelektuálem skončil rozvodem v Mexiku v lednu 1961. Následující rok se Miller znovu oženil a jedna z nejslavnějších hereček všech dob byla ve svém kalifornském domě nalezena mrtvá.

Marilyn Monroeová (narozena 1. června 1926 v Los Angeles) se poprvé provdala již jako šestnáctiletá, kdy si ještě pod svým křestním jménem Norma Jeane Bakerová vzala policistu Jamese Doughertyho. Byl to údajně sňatek z rozumu, který ji měl jako nezletilou uchránit před pobytem v sirotčinci. Její psychicky narušená matka ani pěstouni se o ni totiž nedokázali postarat. Toto manželství vydrželo čtyři roky, během nichž Dougherty bojoval v Pacifiku a Marilyn rozjížděla kariéru jako modelka.

Po několika malých roličkách se tato smyslná platinová (odbarvená) blondýnka v roce 1953 prosadila i v Hollywoodu, když v muzikálu Muži mají radši blondýnky poprvé prokázala komediální talent, zpívala i tančila. Následující rok se vdala podruhé, ale divoké manželství se světovou baseballovou jedničkou Joem DiMaggiem nevydrželo ani rok.

Jako Millerova manželka natočila například slavný snímek Někdo to rád horké a prožívala dobu své největší slávy, která ji slastně opájela, ale i drtila. To spolu s marnou snahou o dítě vyústilo v psychické problémy, které zaháněla aférami se slavnými muži, údajně i s prezidentem Kennedym, alkoholem a prášky na spaní. A právě barbituráty se jí 5. srpna 1962 staly osudnými.

Fotogalerie
8 fotografií