Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Akademie žurnalistiky a nových médií: První slavnostní vyhlášení absolventů!

  • Autor: Jessica Lutišanová - 
    29. 6. 2016
    05:15

    Radost, štěstí a pocit úspěchu zažívali v pondělí absolventi Akademie žurnalistiky a nových médií. V pražském Libeňském zámečku totiž proběhlo první slavnostní vyřazení studentů tohoto vzdělávacího programu. Diplom a vysvědčení o absolutoriu si odnášelo šestnáct úspěšných. Někteří z nich jsou dokonce novináři a reportéři.

  • 1.Sen? Sportovní novinář

    Stát se sportovním novinářem byl pro Jana Pechánka (22) z Ústí Nad Labem životní sen. Díky Akademii žurnalistky a nových médií nabral pro tuto práci zkušenosti. Vykonával totiž praxe v deníku Sport. „Vždycky jsem chtěl dělat sportovního novináře a tohle byla cesta, jak jsem se k tomu mohl dostat. Přineslo mi to spoustu kontaktů na lidi, kteří dělají v médiích. Dělal jsem praxe v deníku Sport, to bylo super. Teď čekám, že se naskytne šance, abych tam mohl pracovat dál a zůstat tam,“ říká absolvent Jan Pechánek.

    Jan Pechánek se touží stát sportovním novinářem. Jan Pechánek se touží stát sportovním novinářem. | A. Malachovský

  • 2.Stala se TV reportérkou

    „Chtěla jsem vždycky pracovat v České televizi, což se mi díky škole podařilo. Dělám asi rok v ekonomické redakci,“ začala vyprávět úspěšná Denisa Všetíčková (28) z Šumperka, která je příkladem toho, že za snem si člověk musí jít. A proč se na školu před třemi roky přihlásila? „Chtěla jsem si rozšířit obzory a vždycky mě lákala média. Samozřejmě mě nejvíce zaujaly praxe a líbilo se mi, že za tím stála Libuše Šmuclerová. Studium mě naučilo hrozně moc, hlavně psát a orientovat se,“ dodala bývalá studentka Akademie žurnalistiky a nových médií.

    Denisa Všetíčková se stala TV reportérkou. Denisa Všetíčková se stala TV reportérkou. | A. Malachovský

  • 3.Nové zkušenosti

    To přinesla škola Tomáši Koníčkovi (34) z Milovic, který pracuje jako redaktor 18 let. „I když pracuji v novinách dlouho, škola mě obohatila a naučila spoustu nových věcí,“ řekl absolvent. Tomáš Koníček pracuje jako novinář v deníku Blesk osm let. Po pěti letech se ale rozhodl, že se chce k práci i něco nového přiučit. „Média jdou pořád dopředu, škola mi tak dala šanci se v nich orientovat a zdokonalovat se. Taky jsem potkal ve škole zajímavé osobnosti, od kterých jsem se dozvěděl nové věci,“ prozradil.

    Tomáš Koníček díky studiu získal nové zkušenosti. Tomáš Koníček díky studiu získal nové zkušenosti. | A. Malachovský

  • 4.Získal nové kontakty

    Co ti škola dala? „Získal jsem spoustu kontaktů,“ prozradil absolvent Martin Špát (26) z Českého Krumlova. „Když jsem se přihlásil na školu, tak jsem dělal v médiích asi šest let, ale líbilo se mi, že můžu propojit vzdělání s praxí. Kdybych do toho měl jít znova, tak jdu bez váhání, hlavně kvůli kontaktům, který jsem na škole získal,“ vychvaloval školu Martin Špát. A co mu škola přinesla? „Líbily mi praxe, nakoukli jsme do Blesku, Sportu, ABC, pak jsme moderovali, stříhali videa a učili se grafiku,“ dodal.

    Martin Špát získal nové kontakty. Martin Špát získal nové kontakty. | A. Malachovský

  • 5.Přihlaste se i vy! Do 31. 8.

    • Akademie žurnalistiky a nových médií je projektem, který je realizován ve spolupráci mediálního domu Czech News Center, a. s., s PB – Vyšší odbornou školou a Střední školou managementu, s. r. o.
    • Na vybranou máte denní nebo kombinované studium. Obě tyto formy jsou rozvrženy do tří let.
    • Školné činí 27 tisíc za školní rok.
    • Přihlášku ke studiu lze stáhnout na stránkách www.akaz.cz nebo www.pbvos.cz.

    Absolventi s generální ředitelkou Czech News Center, a. s. Libuší Šmuclerovou Absolventi s generální ředitelkou Czech News Center, a. s. Libuší Šmuclerovou | A. Malachovský

    Část absolventů se svou třídní profesorkou Část absolventů se svou třídní profesorkou | A. Malachovský

dfghjk ( 29. června 2016 10:18 )

Nedělal bych to anizanic, je to žebrota při které jsou lidi donuceni k trapnému, nedůstojnému a vlezlému chování. Nechápu hlavně ženy, těch je mi dokonce někdy i líto, že to musej podstupovat.

majojo ( 29. června 2016 09:12 )

A ty hrubky a nesmysly, co produkují při praxi v blesku - ty jsou na zápočet nebo rovnou na červený diplom? Učí se tam být jenom drzí a bezohlední nebo třeba i češtinu?

bizon_pepa ( 29. června 2016 08:21 )

Ze by dalsi banda darmozroutu?

soltero1 ( 29. června 2016 06:25 )

No teda. 27 tisic za rok? Stejnak jsou to negramoti, podle clanku, co blesk prezentuje...

Zobrazit celou diskusi