Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dahlgrenova druhá tvář. Neuvěříte, jak jeho chování popsala sousedka

Autor: shp - 
28. června 2016
16:07

Psychicky narušený člověk, který zabil čtyři své příbuzné! Takový je podle obžaloby Američan Kevin Dahlgren, který je podezřelý z vyvraždění brněnské rodiny. Lidé, kteří ho dennodenně v Česku vídali, ho však poznali jako někoho úplně jiného. Má Dahlgren dvě tváře?

Sousedka vyvražděné rodiny Dahlgrena často potkávala. Byl to podle ní slušný mladík, který se s ní snažil mluvit, i když neuměla dobře anglicky a on česky. „Byl to slušný kluk, vždycky se se mnou zastavil a pokusil se prohodit alespoň pár vět. Když jsme o vraždách slyšeli, nemohli jsme to pochopit,“ řekla žena brněnskému deník Rovnost.

Podle posudku psychiatričky Mileny Zimulové přitom není Dahlgren v pořádku. „Cítí se výjimečný a není empatický k ostatním lidem. Jeví se u něj také myšlenky na sebevraždu nebo sebepoškozování. Trpí úzkostmi,“ zhodnotila obviněného odbornice. Takový se přitom sousedce nikdy nejevil.

Nechoval se nikdy nijak zvláštně ani nevypadal jako blázen,“ dodala žena. Podobně se jevil i barmance z restaurace, kam chodil na pivo i jídlo s rodinou, kterou měl sprovodit ze světa. „Choval se vždycky jako normální chlap. Často sedával přímo na baru, byl slušný, smál se. Nechoval se nadřazeně ani necitlivě,“ prohlásila žena.

Pivo si většinou dával k jídlu. „Občas si tady sedl se členy zavražděné rodiny, ale to měl jen pár piv, neviděla jsem ho opilého,“ doplnila. Hlavní líčení s Dahlgrenem bylo odročeno na 19. a 20. července. Za brutální čtyřnásobnou vraždu hrozí Američanovi až doživotí za mřížemi.

dfghjk ( 29. června 2016 09:42 )

Vyšetřováním se musí zjistit i motiv. Pokud se zjistí, že jediný motiv byly jakési hlasy, je to blázen a není za své jednání odpovědný. Osobně jsem přesvědčený, že to tak dopadne takže dostane doživotní pobyt v detenčním ústavu. Taky jsem přesvědčen, že američtí soudruzi jsou stejného názoru. Proto nám ho vydali.

majojo ( 28. června 2016 18:44 )

Američani ovšem nejsou tak docela národ. Valnou většinu z nich tvoří přistěhovalci.

majojo ( 28. června 2016 18:41 )

Jehňátko naše americký... Když už ta ženská zahodila mozek, mohla by si uvědomit, kam a jít ho horempádem najít.

ellenic ( 28. června 2016 18:21 )

Přímo anděl podle paní sousedky .

tarka ( 28. června 2016 17:20 )

listure: tak z jógy to určitě nebylo...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání