„Po tom, co jsem se to dozvěděl, že dělníci ve výkopu našli kostru, jsem volal na policii. Nejdříve přijela kriminálka a následně i technici. Řekli, že jsem udělal správně, a lidské kosti si odvezli. Ještě se bavili s dělníky o tom, jestli mají sílu pokračovat, ale asi hodinu po tom už začali pracovat,“ prozradil redaktorovi Blesku ředitel školy Jiří Kovařík.

Místo, kde se ostatky našly, bylo v rohu dvorku.
Autor: Tadeáš Provazník

Podle předběžných závěrů mohou být kosti staré i pouhých dvacet let. „Ostatky jsou odhadovány na stáří dvacet až sto let,“ řekl Blesku tiskový mluvčí policie Jan Daněk.

Rekonstrukce před 30 lety

V blízkosti současného staveniště přitom před několika desítkami let probíhaly podobné práce. „Před třiceti lety se rekonstruovala budova také a nikdo tam nic neobjevil. Je ale možné, že přímo na dvorku se nekopalo, takže si toho nikdo nevšiml. Ty kosti mi ale přišly ve velice dobrém stavu. Určitě to bylo z poválečného období,“ domnívá se Kovařík.

Nyní jsou kosti v rukou specialistů, aby se dozvěděli, jak se tělo na místo dostalo a jak je staré. „Žádné další informace o tom nemáme, v tuto chvíli víte více než my samotní. Mě by to samozřejmě také zajímalo,“ říká Blesku nakonec Kovařík.

Zda se tedy jednalo o vraždu, či nehodu, které si nikdo nevšiml, se dozvíme v nejbližších týdnech. 

Fotogalerie
13 fotografií