Rodiče i děti vzpomínají na školní léta i po mnoha letech. Ideální památkou tak bývá cenný dar. Populární jsou například pamětní a investiční mince, které jsou pěknou památkou i zajímavou investicí.

Exkluzivní nabídku investičních mincí najdete třeba na webu www.zlataky.cz. „Zlaté mince jsou raženy s uvedenými nominálními hodnotami v platné peněžní jednotce. Unikátní mince vydává Česká národní banka, která se zavazuje mince kdykoliv přijímat zpět,“ vysvětluje Matěj Čeleš investiční analytik Zlaťáky.cz. Mince tak jednou může přinést hezkou vzpomínku na mládí nebo pomoci například při zařizování bytu.

Autor: Zlataky.cz


Jednou z nejoblíbenějších mincí s dětským motivem je kolekce inspirovaná knihou Antoina de Saint-Exupéryho Malý princ. Na stříbrných a zlatých mincích jsou vyraženy známé citáty z knížky, které vám připomenou významné pasáže příběhu.
Nabídka investičních mincí čítá stovky různých motivů rozličných hodnot. Školní docházku tak může synovi či dceři připomínat například titulární medaile se sovou jako symbolem vzdělanosti a moudrosti nebo mince vykládané broušenými krystaly Swarovski.

Nejlepší dárek? Angličtina

Asi si říkáte, že jsme se zbláznili – odměnit dítě za na konci roku dalším vzděláním zní skoro jako sebevražda. Na druhou stranu je to to nejlepší, co jim do života můžete dát. Podle průzkumů považuje většina rodičů žáků ze základních škol aktuální systém školství za nedostačující a volají po změnách. Řada z nich by uvítala individuálnější přístup k dětem, jako je tomu například v zahraničí.

Autor: Beehive


I u nás přitom existují školy, které nabízejí jiný přístup ke vzdělávání. Pražská škola Beehive nabízí jako jediná v ČR bilingvní koncept, který jazykově propojuje osnovy u klasických předmětů. „Až se dnešní děti dostanou na pracovní trh, bude angličtina naprosto samozřejmým pracovním nástrojem všech. To co se naučí teď, je nebude zatěžovat v dospělosti, kdy se mohou naplno věnovat svým specializacím,“ říká ředitelka bilingvní školy Beehive Martina Přenosilová. popisuje praxi Martina Přenosilová, ředitelka školy Beehive.

Studenti zde pracují v menších skupinách, kde se klade důraz na jejich individualitu a rozvíjení kritického myšlení. Důraz je kladen na prezentační dovednosti, využívají se myšlenkové mapy, dětem se zadávají badatelské úkoly, které rozvíjí jejich kritické myšlení, to vše v angličtině.

V případě, že rodiče chtějí s dvojjazyčnou výukou začít ještě před startem povinné školní docházky, mohou předškoláky zapsat do místních jeslí nebo mateřské školy. Více informací najdete na http://www.beehive.cz/.