Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Luxusní Dubaj začíná konkurovat Hollywoodu: Které hvězdy už si koupily sídla v ráji šejků?

/
  • Luxusní Dubaj se stává rájem světových celebrit!
    26. června 2016 ● 08:37

    Superluxusní Dubaj, která je součástí Spojených arabských emirátů, drží světové prvenství hned v několika „nej“. A právě to je jedním z důvodů, proč začala přitahovat pozornost hollywoodských celebrit, které zde neváhaly zakoupit svá sídla. Tento nejlidnatější emirát se pyšní nejluxusnějším hotelem světa Burdž Al Arab ve tvaru plachetnice, největším obchodním centrem Dubai Mall, jehož součástí je také největší cukrárna na světě, nebo například nejvyšší budovou Burdž Chalífa, která je vysoká bez mála jeden kilometr! Ani policie nezůstává zkrátka. Městské hlídky tu totiž běžně jezdí ve vozech typu Ferrari, Porsche nebo Lamborghini!

  • 1.

    Brad Pitt (52) & Angelina Jolie (41)

    Angelina Jolie je bezpochyby světovou celebritou číslo jedna a stejně jako město Dubaj i ona drží několik prvenství. V roce 2009 byla zvolena nejkrásnější ženou světa a je jednou z nejúctyhodnějších matek Hollywoodu – se svým partnerem, hercem Bradem Pittem, vychovávají neuvěřitelných šest dětí, z toho 3 jsou adoptované! Její partner přitom také v minulosti platil za jednoho z nejpřitažlivějších světových herců, bylo tedy otázkou času, kdy spolu oba kolegové vytvoří pár nejen na filmovém plátně, ale i v reálném životě. Stalo se tak během natáčení filmu Mr. & Mrs. Smith v roce 2005. V roce 2014 byli posléze sezdáni. Manželé vlastní několik luxusních nemovitostí po celém světě a samozřejmě nechybí ani Dubaj, kde si pořídili rovnou celý ostrov v uměle vybudovaném vodním městě The World v Perském zálivu. Souostroví bylo vyprojektováno do tvaru světových kontinentů a náklady na jeho realizaci se vyšplhaly na neuvěřitelných 1,8 miliardy amerických dolarů. Pokud by se i vám zachtělo některého ze stovky ostrůvků, pak vězte, že průměrná cena této nemovitosti se pohybuje okolo 25 milionů dolarů!

    Angelina Jolie a Brad Pitt si pořídili soukromý ostrůvek v uměle vybudovaném souostroví The World.
    Autor: Shutterstock, Facebook

  • 2.

    Aishwarya Rai Bachchan (42) & Abhishek (40)

    Bývalá Miss World Aishwarya je nejen světově uznávanou modelkou, ale objevila se i v několika filmových trhácích jako Poslední legie nebo Růžový partner 2. Její srdce okouzlil bollywoodský herec Abhishek Bachchan, se kterým má pětiletou dcerku. Pár si v Dubaji pořídil přepychovou vilu ve stylu golfového resortu a bungalov v Emirates Hills. Cena jedné takové vily přitom dosahuje až 250 milionů korun.

    Aishwarya Rai Bachchan a Abhishek Bachchan mají v Dubaji hned dvě luxusní nemovitosti - přepychovou vilu ve stylu golfového resortu a bungalov v Emirates Hills.
    Autor: Shuttershock, archiv Blesku

    Emirates Hills
    Autor: archiv Blesku

  • 3.

    David (41) & Victoria Beckham (42)

    David Beckham je nejen úspěšným fotbalistou, známým krasavcem a vzorným otcem čtyř dětí, ale také velmi zkušeným businessmanem stejně jako jeho manželka „Posh Spice“ Victoria Beckham. Jejich manželství platí za jedno z nejstabilnějších a od roku 1999, kdy pár uzavřel sňatek, nezaznamenalo žádné větší trhliny ani skandály. Pár je známý svou láskou k luxusu a stejně jako Angelina Jolie s Bradem Pittem vlastní nemovitosti po celém světě. Jednou z nich je také honosné sídlo, které je součástí Palm Jumeirah Island neboli ostrova ve tvaru palmy, kde stojí další superluxusní hotel Dubaje - Atlantis The Palm uvnitř kterého se nachází jeden z největších akvaparků světa Aquaventure. Cena nemovitosti i zde přesahuje hodnotu 150 milionů korun. Další neskromnou investicí byl byteček v nejvyšší budově světa Burdž Chalífa za 172 milionů korun.

    Autor: Shutterstock
    Burdž Chalífa - nejvyšší budova světa
    Autor: archiv Blesku

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy