Osmatřicetiletý muž ze Železniční ulice v Plzni nastoupil v noci z pondělí na úterý před svou matku a zcela prostě po ní začal chtít peníze. Podle sousedů ale žena žádné neměla, a tak ji zbil, poté se vrhl i na svou těhotnou sestru, která chtěla matku bránit.

Podle informací serveru Krimi-Plzeň.cz násilník použil nejen pěsti, ale také násadu od koštěte, boxera, paralyzér a baseballovou pálkou. Svému okolí vyhrožoval i s mačetou v ruce.

Mužovu sestru, která je ve vysokém stupni těhotenství, zbil takovým způsobem, že musela být hospitalizována. „Policajti sem jezdí pořád, ale všichni se proti němu bojí svědčit. Tu noc ji zmlátil opravdu hodně, plazila se po chodbě a moc křičela,“ uvedla sousedka.

„V současné době se zabýváme případem, ve kterém jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů loupež a ublížení na zdraví. Tohoto jednání se měl dopustit 38letý muž, který za účelem získání finanční hotovosti fyzicky napadl nejprve svojí matku, sestru a posléze přítele svojí matky. Muž poškozeným osobám způsobil zranění, která si vyžádala lékařské ošetření,“ prohlásil mluvčí policie.

Mezi místními je agresor nechvalně známý. „Ten muž je drogový dealer, prodává a sám bere perník, ale vše většinou vyfetuje sám a pak za drogy ještě dluží.“