Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Mladík v Havířově udělal zkoušku, slavil, škodil a teď bude platit: Absolvent z radosti skákal po autech

Autor: A. Vetkovská - 
23. června 2016
20:21

Oblečený v kvádru, mozek ve varu, zpocené ruce nervozitou a přísné pohledy kantorů u závěrečné zkoušky. Tohle mladík (18) v Havířově ustál. Pak se ale opil a na zaparkovaných autech stepoval jako smyslů zbavený.

Sotva začne čerstvý absolvent učebního oboru vydělávat, už bude platit jako mourovatý. V řadě na odškodnění totiž stojí nejméně 15 majitelů aut.

Po náročné zkoušce vyrazil mladík s kamarády slavit. Pokořil řadu piv a panáků, aby konec školy ještě pokřtil. Alkohol v kombinaci s vítěznou euforií a vyčerpáním v něm vyvolaly touhu »vkopat« svou radost do celého světa. Policisté ho zadrželi přímo v akci.

„Do vozidel kopal, bouchal, skákal po karoseriích nebo ohýbal zrcátka. Zkouška na přítomnost alkoholu byla pozitivní. Hodnota překročila dvě promile,“ uvedla policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Veselý absolvent v přítomnosti policistů zkrotl a jako jehně se nechal odvézt na záchytku. Omluvil se, litoval a nezapíral. Ostatně to ani nemohl, jelikož na autech nechal zřetelné otisky svých bot. Legrace ho přijde draho.

„Škoda ještě není přesně vyčíslena. Mezi poškozenými vozidly jsou auta několika značek,“ dodala Viačková. V minulosti netrestaného mladíka vyšetřovatel obvinil z poškození cizí věci a z výtržnictví.

pajato73 ( 24. června 2016 08:06 )

USB... Uc Se Bolesti, tak to rikal muj ucitel v autoskole... a to ho ponauci, ta pokuta ho bude bolet...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání