Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Přímý přenos se Zemanem utnula ČT v půlce věty. Víme, co za tím je

Prezident Miloš Zeman a výpadek signálu České televize
Prezident Miloš Zeman a výpadek signálu České televize  (Autor: ČTK a reprofoto ČTK)
Autor: kal - 
23. června 2016
16:40

Česká televize má na kontě další problém s prezidentem Milošem Zemanem. Zpravodajský program ČT24 vysílal ve čtvrtek odpoledne živě tiskovou konferenci, kde hlava státu nabídla občanům svůj pohled na vládní krizi kvůli policii. Jenže po 12 minutách obraz se Zemanem „zamrzl“, vystřídala ho černá obrazovka a následně pohled do studia. V půlce věty se najednou prezident ztratil divákům. Zrovna když rozebíral aktuální téma brexitu. Proč?

Zeman už měl za sebou hlavní řeč a odpovídal na dotazy novinářů. Jeden z nich mířil i na možnost odchodu Britů z Evropské unie, o kterém ve čtvrtek hlasují. „Už jsem několikrát řekl, že pokud budu vycházet z racionálního kalkulu, a nikoli z emocí, pak bych velmi uvítal, kdyby k brexitu nedošlo. A to z hlediska zájmu samých Britů. Víte proč? Protože jestliže se Britové rozhodnou opustit EU, následně ve Skotsku bude iniciováno…“ to už Zeman nedořekl.

Moderátor ČT nejdříve jako by nic zrekapituloval dosavadní prezidentova slova a pustil se do telefonického rozhovoru s dalším hostem. Pak se přeci jen k incidentu vrátil se slovy: „Ještě jednou se omlouvám za technické problémy při přenosu brífinku prezidenta Miloše Zemana.“

Mezitím už se na Českou televizi valila kritika na sociálních sítích. „Jakmile začal Miloš Zeman mluvit jako opravdový prezident, utnula ho ČT v půlce věty. Škoda a taky nechápu proč,“ posteskl si například komentátor Alexandr Mitrofanov. Situaci tak rychle vysvětloval zástupce šéfredaktora zpravodajství ČT František Lutonský. „Vyhořel nám přenosový vůz,“ zmínil a ujistil další diskutéry, že rozhodně nejde o vtip. Zároveň – stejně jako moderátor ve vysílání – slíbil odvysílání kompletní tiskové konference ze záznamu.

ČT už v minulosti musela řešit technické problémy, které se týkaly programu prezidenta. Při oslavách 28. října 2014 zhruba na deset minut vypadl televizi signál z Hradu a Zeman si ji pak dobíral. Hrad a ČT se pak hádaly, čí je to vina. I v tomto případě šlo o technický problém, výpadek jističe.

Podívejte se na kompletní záznam tiskové konference s prezidentem Zemanem:

Video  Zeman tiskovka, policie  - Blesk TV
Video se připravuje ...

pepazdepa2 ( 25. června 2016 23:41 )

 "Podívejte se na kompletní záznam tiskové konference s prezidentem Zemanem:" Ne, děkuji, už jsem blil.

tgbg ( 24. června 2016 10:06 )

Už nikdo nemá zájem poslouchat nesmysly hradního chrchly!!!!

senzadrak ( 23. června 2016 20:18 )

pomoooc-hori ( 23. června 2016 19:48 )

vegeto tobe kdyby zavřeli diskuze Blesku tak to je tvůj konec

pavel215_klafunda ( 23. června 2016 19:42 )

Zavři mordu, nebo tě do ní nakopu jako toho čokla dneska.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa