„Inspirovali jsme se zahraničním, kde je tento trend kin na vzestupu. Našim cílem bylo přinést do Česka něco nového, čím bychom mohli děti učit, a to atraktivnější formou, než je sezení v lavicích,“ prozradil autor projektu Dominik Pěček.

Promítají na půlkulovou plochu. Diváci tak sledují obraz vleže nad sebou a po všech stranách nafukovací kupole.

Video
Video se připravuje ...

Stávající promítání je zaměřeno převážně pro pobavení dětí... Eva Fornálová

Při promítání pro nejmenší se do kina vejde až 40 dětí. Samozřejmě záleží na tělesné konstrukci lidí nebo dětí, kolik si jich vedle sebe lehne,“ popisoval velikost prostor Dominik Pěček.

Děti otáčející hlavu ze strany na stranu užasle zíraly na projekci. „Dcera se na promítání těšila celý týden. A tak jsme konečně tady. Moc si promítání Tajemství stromů užila,“ chválila projekci maminka Denisa (30).

Projekce pro malé i starší

Právě stávající projekce v Letňanech je zaměřená na ty nejmenší. „Máme tady filmy především pro nejmladší děti. Ale je možné vybrat si i pro starší. Stačí se domluvit ve skupině a program je možné na základě přání upravit,“ vysvětloval mladík ke pětidennímu programu, který nabídne hned sedm projekcí. 

Každý den až do neděle začíná promítání v kopuli ve 13 hodin. „Poslední snímek je možné zhlédnout v pět hodin večer. Všech sedm filmů má délku 35 minut. A tak je možné podívat se klidně na několik odlišných za sebou," doporučoval mladík kolemjdoucí rodině.

Podívejte se, jak to v mobilním planetáriu vypadá:
Fotogalerie
18 fotografií