Držitel dvou oscarových nominací převezme na festivalu Křišťálový glóbus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografie. „V rámci jeho ocenění v sobotu uvedeme snímek Abela Ferrary Pasolini, kde Dafoe hraje hlavní roli. A v neděli pak v letním kině promítneme drama Poslední pokušení Krista. Kromě toho bude také hostem pořadu Na plovárně s Markem Ebenem,“ oznámil prezident MFF Karlovy Vary Jiří Bartoška (69).

 

 

Na seznamu potenciálních hostů měl Bartoška spoustu zvučných jmen (podle informací Blesku se intenzivně jednalo i se Stallonem!), z časových důvodů byla ale finalizace jednání náročná.

 

„Červenec je ideální měsíc pro filmaře, takže se hodně točí. Jednáme se spoustou lidí, ale záleží vždy na tom, aby se časy našeho festivalu a té hvězdy propojily. A v případě pana Dafoea se to stalo,“ sdělil Blesku Bartoška s tím, že pozvání přijal rovněž oscarový scenárista Charlie Kaufman (57).

 

Už podruhé do Varů zavítá hvězda snímku Padesát odstínu šedi Jamie Dornan (34). V roli Jana Kubiše se objeví ve filmu Anthropoid, který festival slavnostně zahájí.

 

Karlovarský festival už navštívilo hodně světových hvězd, stále se ale najdou takové, po kterých Bartoška nepřestane prahnout. „Já jsem tam vždycky chtěl Dustina Hoffmana nebo Al Pacina. S těmi bych se rád setkal osobně,“ zasnil se charismatický ředitel.

 

Video
Video se připravuje ...

Tiskovka Vary Tereza Kuhnelova, Petr Soukup

 

Fotogalerie
16 fotografií

 

Více o filmovém festivalu:

 

- Filmy na festivalu
- Osobnosti na festivalu
- Program a další informace