Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Poprvé v dějinách lidstva: Na světě je víc obézních než podvyživených lidí

Obezita začíná být doslova větším problémem než nedostatek jídla. (ilustrační foto)
Obezita začíná být doslova větším problémem než nedostatek jídla. (ilustrační foto)  (Autor: Alexandr Malachovsky)
Autor: bru/ČTK - 
21. června 2016
14:55

Na světě je poprvé v dějinách lidstva více lidí obézních než podvyživených. Ve své zprávě, kterou dnes představila v Berlíně, to uvedla mezinárodní charitativní organizace Save the Children.

Podle Světové zdravotnické organizace (WHO) je na světě zhruba 1,9 miliardy lidí s nadváhou, což představuje téměř třetinu celkové populace planety. Mezi nimi je pak 600 milionů lidí, kteří trpí obezitou.

Organizace Save the Children na základě údajů o podvyživených dětech došla k závěru, že celkem je podvyživených lidí na světě méně než 600 milionů, tedy méně než obézních jedinců.

Od roku 1990 se počet dětí, které nemají k dispozici dostatek potravin, snížil o více než třetinu. Přesto v současnosti trpí růstovými problémy spojenými s nedostatkem živin stále 159 milionů dětí.

Organizace spojených národů si loni vytkla za cíl skoncovat s podvýživou do roku 2030. Pokud to půjde dál jako dosud, cíl určitě nesplníme, uvedla dnes organizace Save the Children.

kerloss ( 5. července 2016 23:17 )

ani se nedivim vzdyt kdyz vyjdu na ulici vidim tluste a tluste lidi jak muze tak zeny. zenskym nevadi ani ze jim kouka tuk ktery se preleva pres boky ,tricko maj nad pupek nejdou schovat ty polstare a kdyz si vemou tangace tak je maj az na zadech a nevadi jim to. mysli si jak je to sexy ale je to k zbliti. nekterym to nevadi maj radi tuk ktery je snad vsude na tele. budiz jim prano ale at si pak nestezuji, v MHD si chteji sednout v cekarnach si chteji sednout vsude kam prijdou si chteji sednout nezvladaj to nosit ja na ne seru at si stoji kdyz maj tolik tuku a zerou jak zjednany.

plasanek75 ( 22. června 2016 13:02 )

no hlavně nechápu jak můžou nosit tanga.... nebo si neumí koupit prádlo své velikosti?? možná kdyby to zkusily tak by je zarazilojaký bombarďáky na ně pasujou a začli by se sebou něco dělat. Sorry jsem po 4 dětech taky už nejsem žádný hubený kůzle.. je mi přes 40 let a i tak se sebou pořád něco dělám takovou váhu bych neunesla teda

joudajoudovy ( 22. června 2016 09:53 )

a co na to rika uncle sam, ktery planetu zaneradil fast foody? dle korporatniku se muze uplatnovat odskodne, az se za 10-20let zjisti, ze jejich vyrobky skodi, tak s radosti do toho, nebot v usa nekolik soudu prohrali a jejich soudnictvi cti precedent. spatruji v tom dobrou cestu k likvidaci korporaci.

hejhej ( 22. června 2016 08:13 )

Nevkus světem vládné. Obézní ženská, místo, aby si oblékla něco volného, co zakryje její"pneumatiky", obleče se trapně do upnutého a ještě vystrčí odporné tetování.Každý tetovaný připadá špinavý - na kůži je něco, co tam nepatří. Navíc to nemá žádnou logiku. Může se každý zkrášlit šperkem, bižeterii a měnit podle oblečení.

milka1m1 ( 22. června 2016 08:12 )

 Fakt nechutny,takove prasnice,co nemaji soudnost.Doma nemaji asi ani zrcadlo.Na tluste telo si nechaji cosi vytetovat a z kalhot jim koukaji ušmudlane šňurky.

Zobrazit celou diskusi