Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zeman před bojovníky za svobodu přirovnal „pachatele dobra“ k diktátorovi

Autor: Václav Lang - 
21. června 2016
12:18

Prezident Miloš Zeman se ve svém projevu k Českému svazu bojovníků za svobodu opřel do „pachatelů dobra“, v překladu do lidí, kteří prosazují vítací politiku v otázce migrace. Přirovnal je k Pol Potovi, někdejšímu vůdci Rudých Khmerů, který má na svědomí více než dva miliony mrtvých Kambodžanů.

Zeman se v projevu pozastavil nad pojmy „svoboda“ a „rovnost“. „Dnes se setkáváme s tím, že existuje nikým nevolená pseudoelita, která své názory považuje za nadřazené názorům ostatních,“ uvedl a vzpomněl termín, který pro ně používá senátor Jaroslav Kubera (ODS) – „dobrose*ové“.

„Já bych spíš použil elegantnějšího výroku, to jest pachatele dobra,“ uvedl Zeman a přednesl podle něj extrémní případ takového páchání dobra: „Byl člověk, který absolvoval francouzské školy, pak se vrátil do své země a páchal tam dobro. Ten člověk se jmenoval Pol Pot, ta země se jmenovala Kambodža a výsledkem páchání dobra byly dva miliony mrtvých,“ řekl.

Nepřátelé otevřené společnosti jsou podle Zemana ti, kteří nepřipouštějí rovnoprávný dialog a rovnost všech názorů, například v rámci debaty o migrační krizi. „Měli bychom bojovat nejenom za svobodu, ale i za rovnost. Protože jakékoli nadřazování může vést k pokusům o cenzuru a bude nás vracet zpátky do totalitní společnosti, kde jsme všichni byli navlečeni do jediné názorové uniformy,“ dodal.

aaobcanka ( 22. června 2016 17:49 )

Už i kdysi seriózní PL (Parlamentní listy) nám blokly účet za pouhé otázky. Proto jsme se ptali, aby nás Jaroslav Vild a Murínovi nezavřeli. Jen hlupák dává takové příkazy. Inteligent se nad otázkami povznese : Nebylo by chybou Šlachty obrátit se na GIBS, tj. na Murína, původně jen vyučeného kamaráda plz. rychlostudenta Chovance ?? Na vysokém postu "nesmíte" být ovlivněni znalostmi ze SŠ nebo VŠ To se pak snadno rozhoduje o věci, "nezatěžují" vás ty znalosti ze škol "Nejlépe" být původně jen vyučený, jako vedoucí policisté: šéf ÚOKFK Vild a GIBS Murín ??? Pí Murínová je st. zástupkyně, mladý Murín u sledovací agentury Víta Bárty VV ?? Přijatým vyučeným "bystroušům" k PČR se dává jen za docházku do škol maturita SŠ, diplom VŠ ?? Vyučený řemeslník/dělník se nenaučí logice, systematice, kompatibilitě, organizaci, koncepčnosti, analytickému myšlení u PČR. Takové vlastnosti si dítě osvojuje od narození od inteligentní rodiny. Vyučený policista potřebné schopnosti nemá, tak používá manipulaci s fakty/důkazy ?? I v "blbém" Turecku musí mít VŠ i prezident. Šéfové nejdůležitějších útvarů, GIBS a ÚOKFK, jsou původně jen vyučení čtyřkaři ze ZŠ ?? Ruku na srdce, vy byste zadali důl. úkol spolužákovi ze ZŠ, čtyřkaři ? Není něco špatně? Chovanec a Sobotka dali Murína a Vilda do GIBS a ÚOKFK ?? Vy, VŠ+SŠ, s klasicky vystudovanými školami (hned po ZŠ), spojte se s min. 50 VŠ+SŠ z NSZ,MSZ,MV,PP a nastolte řád a pořádek ! Takto PČR a SZ "spravedlivě" praktikují zákaz psát na IN ?? Vyučení policisté a SZ diktují médiím, co je a co není etické ? Žijeme v diktatuře vyučených policistů a SZ, jako je Murínovic rodina a J.Vild ? Takže, J.Vilde a Murínovi, nemstěte se, a to ani tajně, skrytým příkazem podřízeným, jak je vaším zvykem. Jistíme se nezávislou i zahraniční TV. Vše monitorujeme. Nemáte jen vy tajnou službu. Stop blokacím pravd v médiích ! Sorry-raději hned,nemáme zájem o účelové stíhání policejně-politicko-mediálně-justiční mafie !

sendrasak ( 22. června 2016 07:34 )

Zeman nás osvobozuje od nesvobody šířené ze Západu.

sharp ( 21. června 2016 18:46 )

Já tu školu vystudovanou mám. Jenže dnes se za inteligenci považuje kdejaký pisálek, patlal, komediant nebo "hudebník". Důležité je, že se shoduje s tím vlastizrádcem Havlem a jeho kamarády.

anka ( 21. června 2016 17:29 )

jste si mel vystudovat taky nejakou skolu, abyste z toho nemel komplexy...

dylina ( 21. června 2016 16:52 )

Ta představa,že BOBO stojí s flintou na barikádě je strašná.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa