Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

S nožem v ruce vyhrožoval policistům, že je zabije: Zpacifikovat ho musela zásahovka

S nožem v ruce vyhrožoval policistům, že je zabije: Zpacifikovat ho musela zásahovka.
S nožem v ruce vyhrožoval policistům, že je zabije: Zpacifikovat ho musela zásahovka.  (Autor: Policie ČR)
Autor: dce - 
17. června 2016
17:39

V cele skončil jednačtyřicetiletý muž z Hradce Králové, který dva dny vyhrožoval své rodině zabitím. Nakonec si vzal rukojmí a obrátil se i proti policistům, kteří ho nakonec zpacifikovali.

Incident začal 14. června, když od večerních hodin muž (41) z Hradce Králové vyhrožoval své matce a dalším příbuzným, že je zabije.Při incidentu pouštěl hlasitě hudbu a používal například výrazy ‚ďábel‘ a ‚peklo‘. Protože v nebezpečných vyhrůžkách pokračoval i druhý den odpoledne, zavolala rodina na pomoc policii,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Burýšková.

Jenže pak se vše vyhrotilo! „Po příjezdu hlídky na místo začal s kuchyňským nožem v ruce ohrožovat jednoho z příbuzných, kterého použil jako rukojmí. Tohoto propustil až po vyjednávání s policisty. Vyjednavač z Pohotovostního a eskortního oddělení s podezřelým vyjednával několik desítek minut,“ informovala mluvčí.

Muž během incidentu vyhrožoval s nožem v ruce i policistům a křičel na ně, že „je všechny zabije“. „Na místo incidentu byli současně přivoláni policisté ze Zásahové jednotky, kteří nakonec útočníka zpacifikovali. Muž pak skončil na policejní služebně. U zadrženého byla provedena zkouška na návykové látky, která byla pozitivní na cannabis a na alkohol s hodnotou 0,44 promile,“ doplnila Burýšková.

Muž je mezi policisty známá firma – v minulosti už měl podobné problémy se zákonem. Policisté podali návrh ke vzetí do vazby, za nebezpečné vyhrožování a za vyhrožování s cílem působit na úřední osobu mu hrozí až pět let vězení.

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání