Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Vegani doporučují nejlepší veganské restaurace v Praze: Kam na svíčkovou nebo tiramisu?

/
  • Vegani nejí jen zeleninu. Pochutnávají si i na svíčkové, tiramisu nebo bagelech.
    17. června 2016 ● 17:38

    Že vegani zobou pouze zrní? Omyl. Důkazem toho jsou i pražské veganské restaurace, které nabízí alternativy běžných českých i zahraničních masových jídel. A tak i když zajdete do restaurace, ve které se vaří pouze vegansky, můžete si objednat například svíčkovou s pěti knedlíky nebo veganský guláš. Vegani doporučují své oblíbené podniky a taky oblíbená jídla, kterými si je daná restaurace získala.

  • 1.

    Veganka Veronika doporučuje Plevel: Dávám si tam tu nejlepší svíčkovou v Praze, říká

    Nejznámější veganská restaurace, kterou navštívil i Zdeněk Pohlreich v rámci pořadu Ano, šéfe. Restaurace se rozrostla o nový podnik. A tak se kromě Krymské můžete najíst i v Plevelu v Jindřišské ulici, konkrétně v pasáži Jindřišská. „Jednoznačně doporučuji svíčkovou s brusinkami a knedlíky. Nejlepší svíčková bez masa a mléka, jakou jsem jedla,“ doporučuje veganka Veronika (23).

    Vegani doporučují.
    Autor: facebook

    Svíčková v Plevelu

    Plevel nabízí alternativy i tradičních českých jídel. Svíčková s pěti knedlíky po návštěvě Pohlreicha změnila název na Tradiční kořenovou omáčku. Ke změně složení ovšem nedošlo.
    Autor: Plevel

  • 2.

    Hanka sází na jistotu: Do Momentu chodím na luxusní bagely

    „Ačkoliv je Moment na Vinohradech zamýšlen jako kavárna, kromě kávy s rostlinnými mléky a dorty s kokosovou šlehačkou sem chodím zejména na luxusní bagely. Nejlepší je bagel se seitanem a rostlinným sýrem,“ radí Hanka (24).

    Vegani doporučují.
    Autor: facebook

  • 3.

    Karolína: Když mě omrzí bufet, dám si v Loving Hutu sushi nebo špagety

    Síť restaurací Loving Hut objevíte po celé Praze. Jedná se o jediný veganský podnik v Praze, který funguje formou samoobslužného bufetu. „Pro mě jako studentku je Loving Hut jasná volba. A to zejména po čtvrté hodině odpolední, kdy je cena za 100 gramů ještě o něco nižší. A když mě omrzí bufet, dávám si sushi a nebo špagety. Když jsem je dostala poprvé, říkala jsem si, že se snad jedná o porci pro dva,“ rozesmála se Karolína (24).

    Vegani doporučují.
    Autor: facebook

    Veganský bufet

    Loving Hut je jediným veganským podnikem v Praze, který má samoobslužný bufet.
    Autor: Loving Hut

  • 4.

    Nel ráda hřeší zdravě. V MyRaw Café mlsá tiramisu

    Restaurace, která nabízí syrovou veganskou stravu, takzvaně raw. „Díky raw přípravě jídlo nepřijde o enzymy a vitaminy. Do MyRaw Café chodím na tiramisový raw dort a potom na quiche, ke kterému dostanete ještě salát… A to nejlépe dochucený salát, jaký jsem v poslední době jedla,“ chválila si podnik veganka Nel (22).

    Vegani doporučují.
    Autor: facebook

  • 5.

    Petr volí romantickou večeři: Do Secret of raw na společný talíř

    První raw veganská restaurace v Praze. „Když jdu na rande, volím právě Secret of raw, kde si můžu dát s druhým degustační talíř pro dva, který se neustále obměňuje,“ radil ze své zkušenosti Petr (26).

    Vegani doporučují.
    Autor: facebook

  • 6.

    Mapa veganských restaurací v Praze

    Fotogalerie
    17 fotografií

Články odjinud
VYHLEDAT VÝSLEDKY Načítám
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy