Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Chtěl vystřílet pochod gayů v Los Angeles: Policie zadržela dalšího střelce

Autor: ČTK, ljš - 
13. června 2016
07:32

Nebyli prý v kontaktu, měli ale ve stejný den stejný cíl. Zatímco Omaru Mateenovi (29) se teroristický útok na orlandský klub Pulse podařil, Jamese Howella, který mířil na pochod Los Angeles Pride, policisté včas zadrželi.

Americká policie zadržela v noci na neděli těžce ozbrojeného Jamese Howella, který směřoval na pochod homosexuálů v Los Angeles. Listu The Los Angeles Times to potvrdil starosta města Eric Garcetti. Incident podle něj nesouvisí s děním na Floridě, kde střelec v neděli ráno v gay klubu usmrtil 50 lidí a dalších 53 osob zranil.

Policisté v Santa Monice dostali tip od jednoho z občanů. Když prohledali automobil podezřelého muže, nalezli v něm zbraně a nejspíš i výbušniny. Vyšetřováním případu se již zabývá FBI.

Howell policii potvrdil, že se chystal právě na pochod v L.A. Vzhledem k arzenálu útočných zbraní, které měl v autě, by byl jeho útok skutečně ničivý. Policisté nyní pátrají po možném spolupachateli, se kterým se měl mladík potkat na místě útoku.

V gay klubu v Orlandu na Floridě zahynulo při útoku 50 lidí. Další osoby jsou v kritickém stavu a existují obavy, že počet obětí může ještě narůst. Útočníkem byl podle médií Američan afghánského původu, který byl podle některých informací příznivcem Islámského státu.

CEZsro ( 13. června 2016 17:00 )

Co teprve oblblé chudé obyvatelstvo Putina.

CEZsro ( 13. června 2016 16:45 )

Zapomínáš na tupé stádo v ČR.

prycsnima ( 13. června 2016 12:37 )

Amerika Nemecko = Lehce se obl bující obyvatelstvo. A o tom to je a podle toho to také vypadá

Zobrazit celou diskusi