Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Sobotka svolal kvůli policii Bezpečnostní radu státu. Babiše tvrdě zkritizoval

Autor: val, bru/ČTK, kal - 
10. června 2016
21:40

O problémech s reorganizací policie bude v úterý jednat Bezpečnostní rada státu, kterou v pátek večer svolal premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD). Je to dílčí úspěch pro policejního prezidenta Tomáše Tuhého a ministra vnitra Milana Chovance (ČSSD), kteří podporují vznik Národní centrály boje proti organizovanému zločinu. Kvůli reorganizaci naopak už rezignoval šéf protimafiánského útvaru Robert Šlachta. Ostrá kritika zaznívá z hnutí ANO, podle vicepremiéra Andreje Babiše fakticky končí boj s korupcí. To ČSSD i Tuhý odmítají.

++ Kvůli reorganizaci policie volal olomoucký vrchní žalobce Ivo Ištvan ještě před jejím oznámením policejnímu prezidentovi Tomáši Tuhému a jeho náměstkovi Zdeňku Laubemu. Podle Ištvana totiž může jít o tři roky starý plán, jak odstranit Roberta Šlachtu. Ministerstvo vnitra v čele s Milanem Chovancem (ČSSD) v tom vidí skandální snahu kriminalizovat policii.

++ Chovanec záměrně destabilizuje policii před podzimními krajskými volbami, uvedl předseda hnutí ANO Babiš.

++ Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) jednoznačně odmítá snahy ANO politizovat a destabilizovat policii, protože to narušuje principy demokratické dělby moci a zasahuje to do fungování právního státu.

ČTĚTE VÍCE: Vše o krizi kolem reorganizace policie

Vládní krize kvůli změnám u policie
Filtr:
Vše Důležité Foto Video Sociální sítě
Refresh
Datum:
 
22:00
10. 6. 2016

Bouře kvůli změnám u policie v Česku začala na začátku června. Připomeňte si jednotlivé dny a zásadní události v rychlém přehledu. Děkujeme za přízeň našemu online zpravodajství, vývoj nových událostí a politických strkanic kvůli reorganizaci policie vám nabídneme také v dalších dnech.

 
21:46
10. 6. 2016

Bohuslav Sobotka pokládá jednání hnutí ANO Andreje Babiše kolem reorganizace policie za neadekvátní a účelové. Působí na něj jako součást předem připravené volební kampaně. V SMS napsal:

„Hysterie, která kolem toho byla v uplynulých hodinách vyvolána, se podle mého názoru zcela míjí s realitou těchto organizačních změn. Útoky ANO na nezávislost policie pokládám za neadekvátní a zcela účelové, působí to na mne jako součást předem připravené volební kampaně ANO.“

 
21:40
10. 6. 2016

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) svolá na úterý kvůli sporům o reorganizaci policie Bezpečnostní radu státu. O požadavku vedení policie jednal večer s ministrem vnitra Milanem Chovancem (ČSSD). Vicepremiér Andrej Babiš (ANO) už dříve vzkázal, že se tohoto jednání nezúčastní.

 
20:15
10. 6. 2016

„Reorganizace ještě zatím není podepsána, ale znovu říkám, věřím policejnímu prezidentovi a jeho lidem,“

řekl před páteční schůzkou s premiérem Sobotkou ministr Chovanec. Zatím není jasné, zda proběhne jednání Bezpečnostní rady státu, o které požádal policejní prezident.

 
20:10
10. 6. 2016

V Kramářově vile probíhá jednání mezi premiérem Bohuslavem Sobotkou a šéfem rezortu vnitra Milanem Chovancem (oba ČSSD) o reorganizaci policie. Zatímco Sobotka se vrátil z Moldavska, Chovanec přiletěl po jednání v Lucemburku.

 
20:00
10. 6. 2016

„Já si to v tuhle chvíli nedovedu představit,“

odpověděl v rozhovoru pro Blesk.cz ministr spravedlnosti Robert Pelikán (ANO) na otázku, jak by měla koalice dále fungovat. „Toto není žádná opravdová dobře míněná reorganizace. To je narychlo spíchnutý plán, jak se zbavit Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu. Nevím, kdo ten plán vymyslel, nevím, proč ho vymyslel, ale je to velice nebezpečné,“ dodal. Na celý rozhovor se podívejte na videu:

 

VIDEO
Video se připravuje ...
 
19:52
10. 6. 2016

Policejní prezident Tomáš Tuhý a celé vedení policie má nadále důvěru ministra vnitra Milana Chovance (ČSSD). Šéf rezortu to řekl v České televizi. „Byl bych vděčný koaličním partnerům, kdybychom jednali za stolem, kdybychom si nevzkazovali přes média, kdybychom tu věc nepolitizovali tak, jak to dělá specificky Andrej Babiš. Ve středu na tu debatu jsem velmi zvědav, protože mě bude zajímat, v čem jsou ty zásadní věcné problémy,“ neodpustil si Chovanec.

 
19:10
10. 6. 2016

Vicepremiér Andrej Babiš (ANO) vystoupil v České televizi. Jestli pro jeho hnutí přišel čas odejít z vlády, nedokázal říct. Opakovaně připomínal někdejšího ministra vnitra Ivana Langera z ODS a dobu, kdy zrušil finanční policii. Podle Babiše je teď kvůli reorganizaci policie situace podobná.

 
18:45
10. 6. 2016

Prezident Miloš Zeman okomentoval rezignaci Roberta Šlachty, vládní krizi mezi ANO a ČSSD a možnost předčasných voleb. Podívejte se na videozáznam.

VIDEO
Video se připravuje ...
 
17:29
10. 6. 2016

Nad současnou situací si mne ruce opozice. Předseda ODS Petr Fiala dokonce napsal, že ochromením vlády „budeme ušetřeni sociálního experimentu a hned ‚bude lip‘“.

 
17:16
10. 6. 2016

Do olomouckého vrchního státního zastupitelství se opřel místopředseda Sněmovny Petr Gazdík (STAN). Nelíbí se mu, že zasahuje do reorganizace policie. „A máme tu další moc... Zákonodárnou, výkonnou, soudní a... Vrchní státní zastupitelství v Olomouci. Kdo nebude hodný, toho obviníme,“ napsal na Twitteru.

 
17:11
10. 6. 2016

Ministr spravedlnosti Robert Pelikán (ANO) by v souvislosti se změnami v policii rezignoval, pokud by to znamenalo zastavení slučování elitních útvarů a také konec jeho soka – ministra vnitra Milana Chovance (ČSSD). „Obětoval bych se a odcházelo by se mi lehko,“ řekl v rozhovoru pro Blesk.cz. Pelikán už dříve ohlásil rezignaci také v případě, že by reorganizace policie v této podobě prošla.

 
16:59
10. 6. 2016

Ministr pro legislativu a lidská práva Jiří Dientsbier (ČSSD) vidí spojitost debaty kolem policie s blížícími se krajskými volbami. „Předpokládám, že podrobnou informaci k plánované reorganizaci policejních útvarů obdržíme na nejbližším jednání vlády,“ napsal také.

 
16:52
10. 6. 2016

Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) podle vedení policie požádá na večerní schůzce premiéra Bohuslava Sobotku (ČSSD), aby se situací zabývala Bezpečnostní rada státu (BRS). Policejní prezident Tuhý mluví o kriminalizaci reorganizace. O svolání BRS žádal už dopoledne i lidovecký místopředseda Sněmovny Jan Bartošek. Nápad naopak nevítá vicepremiér Andrej Babiš (ANO) a rada by se tak mohla sejít bez členů hnutí ANO.

 
16:49
10. 6. 2016

Šéf Útvaru pro odhalování korupce a finanční kriminality (ÚOKFK) Jaroslav Vild věděl o slučování útvarů už několik týdnů. Nesouhlasí s výroky, že jeho útvar pracuje špatně.

 
16:43
10. 6. 2016

Předseda policejních odborů Milan Štěpánek potvrdil informace o tom, že se vznikem Národní centrály pro boj s organizovaným zločinem byli policisté seznámeni teprve v úterý. Pro Blesk.cz ale zdůraznil, že dokud se o změnách vedla odborná debata, mluvili někteří politici úplně jinak, než v současné době do médií. „Mrzí mě, že se policie stává opět předmětem politických sporů. Že pan Šlachta odchází do civilu, je škoda. Je to zkušený policista, znám ho léta. S přízní politiků je také svázána funkce policejního prezidenta,“ komentoval také možnost, že by musel skončit policejní prezident Tomáš Tuhý.

 
16:25
10. 6. 2016

Babiš označil za směšné vyjádření vicepremiéra Pavla Bělobrádka (KDU-ČSL) o hledání cesty z koalice. Šéf ANO prohlásil:

„My kdybychom chtěli odejít z koalice, tak jsme na to měli jiné důvody. My neříkáme, že odcházíme z koalice. My říkáme, že s tím nesouhlasíme. Vycházíme přitom ze stanovisek státních zástupců.“

Šéf hnutí ANO však doufá, že pád vlády nenastane. Zmínil přitom:

„Myslím, že by to byla škoda. Vláda odvádí slušnou práci.“

 
16:15
10. 6. 2016

Podle vicepremiéra Andreje Babiše (ANO) má reforma policie za cíl zlikvidovat poslední policejní složku, kterou pravděpodobně ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) neřídí. V Chomutově zmínil: 

„To byl ten útvar pana (Roberta) Šlachty (Útvar pro odhalování organizovaného zločinu), který byl známý tím, že se nebojí politiků, že zasahoval na Úřadu vlády a že je nezávislý. To vícero tradičním politikům vadí a vadí to ČSSD.“

 
15:59
10. 6. 2016

„Já myslím, že pan vicepremiér si vyžádal koaliční jednání, které je ve středu. A když se podíváte, tak on už několik dní velmi intenzivně vzkazuje přes svá média ostatním koaličním partnerům své pozice,“ rýpnul si Chovanec do Babiše. 

 
15:51
10. 6. 2016

Chovanec nerozumí hysterii, kterou kolem zamýšlené policejní reorganizace vyvolává vicepremiér Babiš. Nic zatím není podepsáno, upozornil ministr.

 
15:48
10. 6. 2016

Vedení policie podle bývalého policejního prezidenta a nynějšího politika ODS Martina Červíčka podcenilo diskusi o případné reorganizaci. O záměru mělo jednat se zainteresovanými subjekty a najít vzájemnou shodu. 

 
15:40
10. 6. 2016

Ve vládě nebo v policii musí padat hlavy, předpověděl pro Blesk.cz politolog Josef Mlejnek. Na kahánku má podle něj Pelikán, Chovanec nebo Tuhý. Celý článek si můžete přečíst zde. 

 
15:29
10. 6. 2016

ČSSD podle Sobotky koaličním partnerům žádná ultimáta nedávala, pro fungování koalice taková praxe podle něj není dobrá. „Jednotliví ministři by si neměli zasahovat do kompetencí, ministr financí by neměl takovými výroky zasahovat do kompetencí policejního prezidenta,“ zdůraznil Sobotka.

 
15:19
10. 6. 2016

Koaliční vláda nemůže fungovat na základě ultimát, řekl Sobotka v reakci na Babišův dopis. Premiér to nechce do koaliční praxe zavádět.

 
15:21
10. 6. 2016

Chovanec se večer sejde s premiérem Sobotkou. Chce mu tlumočit přání vedení policie, aby situaci kolem reorganizace projednala Bezpečnostní rada státu.

 
14:53
10. 6. 2016

Hnutí ANO podle Babiše žádá zrušení zamýšlené reformy policie. Doufá, že vláda kvůli sporu o tuto věc nepadne. Byla by to škoda, řekl předseda ANO.

 
14:51
10. 6. 2016

Policejní prezident Tomáš Tuhý tvrdí, že reorganizace policie byla připravena nezávisle a neměla za cíl se kohokoliv zbavit. S největší pravděpodobností tak narážel na rezignaci šéfa ÚOOZ Roberta Šlachty. Vedení policie podle Tuhého také nesouhlasí s postupem žalobců.

 
14:47
10. 6. 2016

Vedení policie se na tiskové konferenci ohradilo proti kriminalizaci reorganizace policie. Policejní prezident Tuhý řekl, že se obrátil na předsedu vlády Bohuslava Sobotku s žádostí, aby celou věc projednala Bezpečnostní rada státu.

 
14:42
10. 6. 2016

Babiš věří, že premiéra obelhali: „Věříme, že jste byl, stejně jako my, obelhán, když jsme ujišťováni, že jde o reformu řádně připravenou, vedoucí ke zlepšení stavu a neohrožující běžící vyšetřování,“ píše Babiš v dopisu Sobotkovi.

 
14:37
10. 6. 2016

Místopředseda Sněmovny Bartošek (KDU-ČSL) chce, aby se kvůli reorganizaci v policii sešla Bezpečnostní rada státu. Radě či vládě patří téma i podle šéfa lidovců Bělobrádka.

 
14:20
10. 6. 2016

Ve 14:30 proběhne tisková konference vedení Policejního prezidia. Blesk.cz o ní bude informovat prostřednictvím tohoto online přenosu. 

 
13:46
10. 6. 2016

Předseda TOP 09 Miroslav Kalousek řekl v České televizi, že reorganizace policie je rozhodnutím policejního prezidenta a politici by se do něj neměli vměšovat. „Velmi vyčítám zejména politikům ANO, že s hysterií, kterou si nepamatuji, se snaží v podstatě změnit nepolitické rozhodnutí policejního prezidenta, místo aby věcně diskutovali. Vidím tam nějaký zástupný problém, ale nevím jaký.“

 
13:25
10. 6. 2016

Anketa ČTK ukázala na rozdílný názor mezi poslanci bezpečnostního výboru, co se týče budoucnosti policejního prezidenta Tomáše Tuhého. Podle některých by měl odstoupit, mluví o jeho pochybení, když návrh na změny v policii předem dostatečně neprojednal. Naopak jiní se Tuhého důrazně zastávají a ohrazují se proti politizaci zejména ze strany hnutí ANO i proti kritice části státních zástupců. 

 
13:09
10. 6. 2016

„Změny v policii jsou v kompetenci Chovance a podléhají politické odpovědnosti vládních stran, píše Babiš Sobotkovi. ANO tuto odpovědnost odmítá nést,“ stálo dále v dopisu Babiše Sobotkovi. 

 
13:07
10. 6. 2016

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš se dopisem obrátil na premiéra Bohuslava Sobotku (ČSSD). Vyzval ho, aby „zastavil probíhající devastaci elitních policejních útvarů“ a ujistil veřejnost, že reorganizace policie neproběhne.

 

„Takzvaná reorganizace ÚOOZ a ÚOKFK není řádně připravenou a s dotčenými aktéry prodiskutovanou reformou směřující k lepšímu fungování těchto útvarů, ale v chvatu tajně rozhodnutým kaskadérským kouskem, o jehož pravých důvodech lze jen spekulovat,“ píše Babiš Sobotkovi.

 

„Vážený pane premiére, věříme, že jste byl, stejně jako my, stejně jako poslanci bezpečnostního výboru, obelhán, když jsme byli všichni ujišťováni, že jde o reformu řádně připravenou, řádně diskutovanou s vedením obou útvarů, vedoucí ke zlepšení stavu a neohrožující běžící vyšetřování,“ dodal.

 
12:50
10. 6. 2016

Vrchní státní zástupce Ivo Ištvan uvedl v rozhovoru pro Českou justici, že se domnívá, že se reorganizace policie živých kauz dotkne, byť to ministr vnitra Milan Chovanec odmítá. „Máme poznatky o tom, že určitým způsobem se plánovala reorganizace v minulosti, určité osoby spolu jistým způsobem domlouvaly okolnosti, za kterých by mohly být zpřístupňovány informace ze spisů, případně za kterých by mohl být odstraněn plukovník Šlachta ze své funkce. A protože v tuto chvíli jsme byli konfrontováni se záměrem, který tyto obavy může naplňovat, tak samozřejmě musíme z úřední povinnosti konat,“ uvedl. 

 
12:54
10. 6. 2016

Místopředseda lidovců a Sněmovny Jan Bartošek bude požadovat, aby se kvůli policejní reorganizaci sešla bezpečnostní rada státu. 

 
12:28
10. 6. 2016

Vicepremiér a šéf lidovců Pavel Bělobrádek pokládá za zbytečné a nebezpečné, „že se kolem této administrativní změny strhla tak silná politická bouře, v níž místo racionálních argumentů vládnou emoce a kdy se místo faktů šíří spiklenecké teorie“.


Podle něj je chyba, že policejní prezident a ministr vnitra dopředu se svým záměrem přeorganizovat policii neseznámili politické partnery i veřejnost, stejně tak považuje za chybu reakci ANO, které vyvolalo dohadovací řízení uvnitř koalice a ohání se demisemi.

 

 
12:11
10. 6. 2016

Tiskové oddělení ministerstva vnitra doplnilo informaci o telefonátech z olomouckého státního zastupitelství. Milan Chovanec prý dostal od policejního prezidenta Tomáše Tuhého a jeho náměstka Zdeňka Laubeho informace o telefonátech z olomouckého státního zastupitelství. Služební záznamy obsahují obavu, že šlo o nátlak s cílem změnit rozhodování obou generálů ve věci připravované reorganizace policie.


„Předmětem těchto telefonátů byly nepříliš konkretizované náznaky ohledně reorganizace celorepublikových útvarů a možné kriminalizace zodpovědných osob. Služební záznamy obsahují obavu, že šlo o nátlak s cílem změnit rozhodovaní obou generálů ve věci připravované reorganizace,“ uvedl Chovanec.

 

Ministr o záznamech informoval nejvyššího státního zástupce Pavla Zemana. „Pokud by mělo jít o účelové chování státního zastupitelství s cílem ovlivnit nezávislé rozhodování jiné instituce, pak jde o naprosto skandální záležitost,“ dodal Chovanec.

 
12:01
10. 6. 2016

Předsedu Senátu Milana Štěcha prý překvapilo, že Robert Šlachta rezignoval na svou funkci ředitele ÚOOZ ještě před rozhodnutím o reorganizaci policie. Důvod k vládní krizi to ale podle něj není. 

 
11:51
10. 6. 2016

Olomoučtí žalobci chtějí u vedení policie zjistit okolnosti přípravy reorganizace. Trestně postižitelná by mohla být snaha získat data ze živých kauz.

 
11:37
10. 6. 2016

Chovanec tvrdí, že věděl od špiček policie o plánu žalobců prověřit reorganizaci. Dostal záznamy telefonátů. Jejich cílem bylo změnit rozhodnutí.

 
11:34
10. 6. 2016

Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman a ministr spravedlnosti Robert Pelikán (ANO) udělali z reorganizace policie politický problém. Jde jen o organizační změny, píše Unie obhájců ČR premiérovi Bohuslavu Sobotkovi (ČSSD). Spolek advokátů má 102 členů, v jeho čele stojí známí tuzemští advokáti, kteří pravidelně u soudních procesů zastupují klienty v nejvýznamnějších kauzách.

 

„Za strany obhajoby vnímáme oznámené změny za ryze organizační, plně v kompetenci policejního prezidenta a ministra vnitra, kdy uvedení jsou k provedení změn plně oprávněni a nesou také za tyto plnou odpovědnost,“ píšou advokáti Sobotkovi.

 
11:18
10. 6. 2016

Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) se na Twitteru nechal slyšet, že do jeho rukou se dopis z ÚOOZ dostal později než do Lidových novin. Ty patří vicepremiérovi Andreji Babišovi (ANO).

 
11:18
10. 6. 2016

Zeman při své zahraniční cestě novinářům také řekl, že se nebude vměšovat do hádek Sobotky a Babiše. Neměly by podle něj být ani zbytečně medializovány.

 

Už dříve se nicméně vyjádřil proti slučování policejních útvarů: „Nesouhlasím se sloučením dvou protikorupčních útvarů do jedné instituce. A to z toho důvodu, že jako bývalý ekonom trochu vím, co znamená monopol. Monopol kdekoliv – v ekonomice, právu i všude jinde. Znamená to eliminaci soutěže mezi dvěma protimafiánskými útvary, která by podněcovala jejich výkonnost,“ řekl před časem Zeman.

 
11:13
10. 6. 2016

Na dotaz, zda by kvůli roztržce mohly přijít předčasné volby, Zeman odpověděl: „Kalendář mi říká, že příští rok budou parlamentní volby a tento rok budou krajské volby. Nemám pocit, že ty volby by byly tak vzdálené, že by byly nutné předčasné volby, které by mohly být důsledkem odchodu jakékoliv strany z koalice.“


„Víte, že strana lidová například rovněž hrozí odchodem z koalice v případě, bude-li přijat zákon o zdanění církevních restitucí. Občas se stává, že ta či ona strana tímto odchodem hrozí, ale to ještě neznamená, že k němu dojde,” dodal.

 
11:10
10. 6. 2016

Prezident Miloš Zeman při své oficiální návštěvě Makedonie potvrdil, že se sejde s aktéry kauzy. „Každý má právo rezignovat, ale je otázka znát příčiny této rezignace. Já už jsem na jeho žádost přijal těsně před odletem pana policejního prezidenta Tuhého, který mě informoval o svém pohledu na věc. Nyní požádal o setkání i pan ministr Chovanec. Já se rád seznámím, budou-li si to přát, se stanovisky všech zúčastněných stran, a teprve potom vyjádřím svůj vlastní názor,” řekl prezident.


 
11:05
10. 6. 2016

Vyhrocená situace kvůli reorganizaci policie je ze strany hnutí ANO zřejmě i záminka ke zdůvodnění případného odchodu z koalice, myslí si vicepremiér a šéf lidovců Pavel Bělobrádek. Chce vyzvat Šlachtu, aby zvážil stažení rezignace na post šéfa ÚOOZ. Situaci je podle něj potřeba řešit racionálně, nepodléhat hysterii.

 
10:55
10. 6. 2016

Spor okomentoval i premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD), který zkritizoval hnutí ANO: „Reorganizace policie je odborná záležitost, která je v kompetenci policejního prezidenta a ministra vnitra. Odmítám snahy ANO politizovat a destabilizovat práci policie a zcela nepřijatelně zasahovat politicky do jejich vnitřních záležitostí. Chování ANO je v rozporu s respektováním principu nezávislosti policie, zákonnosti a demokratické dělby moci.“

 
10:50
10. 6. 2016

Vítejte u online zpravodajství o krizi kolem policie. Šéf ANO Andrej Babiš a ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) se do sebe pustili na sociálních sítích. Babiš nařkl Chovance, že záměrně před volbami destabilizuje policii. Ten mu odpověděl narážkou na kauzu Čapí hnízdo a další. Uvedl tu:

„Dost důvodů vlámat se do policie, že?“ 

ikolop ( 11. června 2016 09:12 )

Bohuši, nechal ses svým mazánkem, Milánkem a rychlostudentem plz. práv, a také asi původně jen vyučeným Michalem Murínem z GIBSu zcela izolovat od reálu. Prober se.

ikolop ( 11. června 2016 09:06 )

Petr: Míro,nesmíš tolik chlastat,v delírku pak plácáš kraviny. Martin: To by mě zajímalo, jestli za to může alkohol nebo příroda. Jiří: Nechápu, co to ten Dolejš plácá za nesmysly. Jak by mohli podporovat vládu tvořenou takovými stranami včetně Kalouska, Bělobrádka a řady socanů ? To už si nepamatuje co je to zač, čeho jsou schopni a jak se snaží komouše zlikvidovat? To raději věčná opozice, než něco takového. Byla by to prakticky "opoziční smlouva", která stejně nemůže projít. "Musíte se více snažit pane správce" aby jste lidi přesvědčili, že jste lepší a může se vám věřit i po volbách. Na to nestačí jen sedět v parlamentu a vydávat prohlášení. Lidem je potřeba ukazovat cestu a vést je směrem od korupce, darebáků, zlodějiny a odhalovat ty největší lotry. Vlastimil :Kalousek je škůdce a politický zločinec!! Jan:Toto trvalo, než "vševěd" Kalousek vylezl z nory a začal vypouštět svoje moudra. Chybí ještě pan "Ospalý" kníže K. Miroslav: Pro vykuky TOP/ODS/KDU/ČSSD není problémem pospojovat jakoukoliv koalici k prosazení udržení svých "koryt",viz opoziční smlouva. Nevolit ODS,TOP,ČSSD,KDU, to je cesta. Bohužel mnoho lidí prostě půjde a sosany, lidovce, ropáky, topáky a podobné ptáky zvolí. Vladimir:Promluvil Svatý František Kalous ušatý, zastánce všech grázlů. Darebáci ze všech stran,spojme se, at máme ta koryta furt plná. Antonín: Kalousek by chtěl se dostat zase ke korytu financí, kdy prohospodařil i fond pro důchodce 2,5 miliardy. Řekl, že to vrátí, ale potom bylo ticho po pěšině. Nevím proč ta se*branka tam ještě je. Antonín M.:Kalouska nikdy,jen se divím,že už nelepí pytlíky na Mírově. Stanislav:Proč vidím všude stále jen tomhoto zprofanovaného gaun.ra, proč má zástupce jedné z nejmenších stran slovo v TV tady a všude kam se podívá? Je to snad vrchní arbitr politiky ČR? Teď mu rostou ramena a hodlá zase návrat do vlády? Spojí se i se satanem, nejen se Sobotkou aby dosáhl zase na post moci.

ikolop ( 11. června 2016 08:28 )

Pavel Oplt : Jasně , vymezte se všichni proti Zemanovi , proti současné vládě , proti Babišovi. Kalousek s Fialou už si mnou ruce. Bělobrádek se s nimi sveze (taky v které vládě se tito černokabátníci nezadrápkovali ?), prezidentem si zvolí spícího zámeckého hajného a nastolí nám opět "blahobyt" , který v naší zemi panoval vždy za vlády této svoloče ODS/TOP. Tak na to si koupím lístek do 1.řady. Petr L.: Hlavní poradce a maskot ČT Kalousek se opět projevil.Jako zastánce chaosu opět politikaří.Vidíme že se mu nejedná o dobro,pořádek pro národ,díky své zahleděnosti,nenávisti si hájí jenom své místo.Dokud bude Kalousek v parlamentu,budeme vědět že jsou u nás zloději a podvodníci,kterých je ještě pořád dost aby ho tam udrželi. Jan C. : K mým dnešním narozeninám si přeji, aby jste všichni zkorumpovaní,vlastizrádní politici zmizeli a postavila se nová vláda,vláda čestných českých politiků. Irina: TOP-náckové s Kchárlem von Sajrajtem z Bilderbergu jsou také napojení na Schapira a USA jako ostatní strany, stejně tak KDU. Takže těch napojení je tu víc než dost a celá ta léta od r.1989. Chobotnice USA si to v každé zemí posichrovala na x místech. Soudruh Dlouhý pro ně pracuje 25 let, protikorupční Janeček a spol. Telička, Zlatuška - sedí v předsednictví USA charitativní organizaci v ČR, neziskovky a jejich lidi jsou v tom také, přesně,jak to popisuje John Perkins - Zpověď lovce ekonomik. USA "demokratický" hnus.

babamotorkarka ( 11. června 2016 07:40 )

Viděli jste včera TV NOVA a ČT1, jak ve zprávách jejich hlasatelé nutili Babiše, aby řekl, že opustí vládu ? Dokonce 2x se ho agresivně na tutéž otázku optali. To by se pak tzv. šmejdi ČT1-TOP-Kalouskovi a NOVA-antiBabišovci hned natlačili do vlády. STOP TOP+ODS Kalouskovi, Černochové + Udženiji a spol. !

babamotorkarka ( 11. června 2016 07:30 )

Igor Blažek, Uherské Hradiště Kalousek už se zase třese na ministerské křeslo. Ale doufám, že ještě přijde doba, kdy jediné křeslo, které získá, bude křeslo na Mírově. Jindřich Šíp, Kladno Ať jdou do pr .... ! Řešej jen koryta. Je tu 1000 problémů a o ni jen pořád dokola sami sebe. Hnus. Zatahují nás do větších a větších sra..k a jim je to úplně fuk. Jejich krédo : "Po mně potopa." Mám jich už dost ! ....................... Iva Malá, Praha Nezdá se Vám divné,proč zrovna v této napjaté době s OKD se policie reorganizuje ? Nezaplatil si tuto reorganizaci někdo, kdo tuto vládu a PČR řídí na dálku ? Najednou se na lavici obžalovaných objevují Dalíkové, dokonce kobyla tam seděla, vedle ní samotný "čistý" Nečas. Není to náhodou tak, že se reorganizace neděje, ale jen se znemožňuje vyšetřování těchto lidí. Proč o tom nikoho ve vládě Chovanec neinformoval, dělá si,co chce ? Jsou naivní, mají mezi sebou práskače a klidně mu věří - od doby, co předvedl s Haškovci, neměl by Sobotka být ve střehu ? Nemusí to dlouho trvat,Chovanec i jeho podrazí. Jestlipak vrátil "diplom" z Plzně ? To je klid, že, to nikoho nezajímá ? ...................................... Lubomir Sopuch, Štramberk Už málokdo z nás si vzpomene na "opoziční smlouvu", která odstartovala způsob jednání stran, které jsou momentálně u moci, a odstartovala korupci a zlodějnu ! Připomínka: uzavřeli ji šefové ODS -Václav Klaus a ČSSD - Miloš Zeman. Před časem plk. Šlachta šlápl na "kuří oko" ODS - bývalé vládní straně. Komu se chystá šlápnout na "kuří oko" teď ? Zcela jistě by nás to víc zajímalo než kecy na Novinky.cz apod. Petr Šlesinger, Nový Jičín: Kalousku, nemudruj a jdi konečně do zádele ! Pokud padne vláda ,tak bude fér jen 1 řešení : předčasné volby. Jan Kyanka, Kopřivnice Kalouskova podpora ČSSD by byla pro Sobotku hrobem.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa