Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Naháči, kam se podíváš! Šest tisíc lidí odhodilo svršky pro mír

Autor: lm - 
7. června 2016
23:18

Na šest tisíc dobrovolníků odhodilo svršky a vydalo se do ulic kolumbijské metropole. Naháči zaplavili centrální náměstí v Bogotě a nenechali se odradit ani teplotou kolem sedmi stupňů. Co tak chtěli světu ukázat?

Na šest tisíců naháčů se v neděli sešlo na náměstí v Bogotě, aby zapózovalo americkému fotografovi Spencerovi Tunickovi. Nudistům ani příliš nevadily teploty pohybující se pod deseti stupni Celsia. Dělali to totiž pro mír!

„Jsme šťastní, že jsme nazí, tiší a klidní. Je to pro nás okamžik míru a klidu, který všichni sdílíme. Je to také moment jednoty a doby vhodné k vymýcení předsudků,“ uvedla jedna z účastnic, Claudia Barrientos.

Sám fotograf uvedl, že jeho cílem bylo „ukázat lidské tělo jako krásnou organickou entitu, která přetváří prostor i celé vládní prostranství náměstí“. Na Bolívarském náměstí totiž sídlí kolumbijský parlament, radnice, nejvyšší soud a důležitá katedrála.

Snímek se tvořil v době, kdy kolumbijská vláda dojednává příměří s levicovými radikály z gardy zvané Revoluční ozbrojené síly Kolumbie. Příměří by mohlo ukončit dlouholetou guerillovou válku.

salto ( 8. června 2016 10:50 )

Nejenom, že odhodili svršky, ale i spodky

naidka ( 8. června 2016 09:48 )

Nevidím žádné heslo nebo plakát, proč tam ti lidi jsou a proč jsou vysvlečení, rozumný důvod mě nenapadá. Vypadá to jak sraz exhibicionistů na zápis do Guinessovy knihy rekordů.

sibuna ( 8. června 2016 08:30 )

mi připomíná průvod na 1. máje, kdy šly ženy s heslem : My pro mír dáme všechno - každá nesla jedno písmeno a ta s písmenem í se jim někam ztratila )))

Zobrazit celou diskusi