Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Rušný červen v Praze: 10 festivalů, které vám nesmí utéct

/
  • V červnu v Praze nebude čas na nudu.
    31. května 2016 ● 18:00

    V Praze je blaze. A to zejména v letním období, kdy se to v metropoli hemží zajímavými akcemi. Redakce Blesk Praha si pro vás připravila deset nejzajímavějších festivalů, které byste si v červnu neměli nechat ujít.

  • 1.

    Žižkovské Pivobraní

    Milovníci piva budou mít hned na začátku měsíce pré. Od 3. do 4. června v parku Parukářka tak mají šanci ochutnat více než 100 druhů piv na festivalu Žižkovské pivobraní. Kromě popíjení je pro návštěvníky připraven i hudební program, díky kterému si budou moct užít tanec před pódiem. Vstup na festival je navíc zdarma. Doporučujeme si ho nenechat ujít. 
    Pivní festival
    Autor: praha 3

  • 2.

    Festival bloumající veřejnosti Habrovka


    Nemáte rádi obrovské neosobní festivaly, na kterých není k hnutí? Na festivalu Habrovka u kostela svatého Františka z Assisi na Praze 4 3. a 4. června se toho bát nemusíte. Čtrnáctý ročník nabídne nejen hudbu, ale také divadlo a další doprovodný program. Těšit se můžete například na americkou vokalistku žijící v Berlíně Donnu Brown. Vystoupí ale také české kapely, například Plastic People of the Universe – New Generation, Už jsme doma nebo Vladimir 518. 
    Habrovka
    Autor: Barka Fabiánová
  • 3.

    Mezinárodní filmový festival Très Court v Kině Aero


    Festival pro milovníky filmů. Ti budou mít při festivalu nejkratších filmů možnost v Kině Aero 8. června zhlédnout snímky s maximální délkou 3 minut. 18. ročník mezinárodního filmového festivalu probíhá zároveň ve 28 zemích, Českou republiku nevyjímaje. 
    Sál je obsazený vždy úplně celý.
    Autor: Eva Fornálová
  • 4.

    Food Festival BezeZbytku


    Zajímá vás ekoživot? Máte chuť žít beze zbytků, nezanášet planetu? 11. června budete mít příležitost dozvědět se více o tom, jak neplýtvat potravinami, proč je důležité znát původ a složení toho, co jíme. Festival BezeZbytku tak kromě ochutnávky alternativního stravování nabídne na Smíchovské náplavce cestu, jak se přiblížit k životu bez plýtvání.
    Sobotní Street Food Festival praskal ve švech ještě v podvečerních hodinách.
    Autor: Eva Fornálová

  • 5.

    Multikulturní festival Kaleidoskop


    Dalším festivalem 11. června v metropoli je multikulturní festival Kaleidoskop na Pankráci. Festival nabídne pod širým nebem hudbu, jídlo a to nejdůležitější – možnost poznat rozličné kultury skrze workshopy. Návštěvníci se tak mohou těšit na workshopy bubnování, indonéskou batiku, workshop břišního tance a nebo také na workshop hlasové improvizace.
    Improvizační show
    Autor: impro
  • 6.

    Chlebíček Fest

    Oslava bez obloženého chlebíčku? Jako by ani nebyla. První ročník festivalu Chlebíček Fest přinese na holešovické Výstaviště 11. června přehlídku party jídla, nejen chlebíčků, ale také jednohubek, kanapek a dalších jídel, kterými člověk ohromí na oslavě.
    Chlebíček Fest
    Autor: chlebíček festival
  • 7.

    Slavnost Cideru

    Milovníci ciderů si přijdou na své už 17. června. Popíjet a ochutnávat nejrůznější zkvašené ovoce budou mít možnost na Smíchovské náplavce až do 19. června, kde se budou konat Slavnosti Cideru. Na všechny tři dny je navíc připraven bohatý hudební program, během kterého si budou moct návštěvníci zatančit se sklenicí v ruce u vody.
    Festival Cideru
    Autor: Opilý jabko
  • 8.

    Improvizační festival Zpatra

    Máte rádi improvizaci? Od 17. do 19. června máte šanci se podívat na ty nejlepší improvizátory z Česka, ale také ze zahraničí, kteří vystoupí ve Studio Alta v Praze. Kromě možnosti zhlédnout představení nejrůznějších improvizačních týmů bude možné zažít si na vlastní kůži i workshop improvizace.
    Lukáš Venclík, který bude moderovat talkshow.
    Autor: Marek Pilnaj
  • 9.

    United Islands Of Prague

    Třináctý ročník United Islands si nemůžete nechat ujít. Festival začíná 23. června. Během tří dnů festival nabídne hudební program nejen na Střeleckém ostrově, ale také Kampě, zahradě Kinských a Janáčkově nábřeží. Kromě hudby pod širým nebem se už tradičně mohou Pražané těšit i na klubovou noc, která se uskuteční 23. června.
    United Islands
    Autor: unitedislands
  • 10.

    Prague Ice Cream Festival

    Sladkou tečku měsíce června pořádá tým Prague Ice Cream Festival v podobě druhého ročníku festivalu zmrzlin, a to 26. června. Působiště se od loňského ročníku nemění. Akce bude stejně jako loni na holešovickém Výstavišti. Přijďte ochutnat v horkém letním dni co největší množství příchutí zmrzlin a nanuků!

    Ice Cream Festival
    Autor: pragueicecreamfestival.cz

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
VYHLEDAT VÝSLEDKY Načítám
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy