Nejbližším mořem je pro našince Jadran ve svém nejsevernějším výběžku u italského Grada. Při troše dobré vůle sem dojedete za pár hodin, stačí překonat nebetyčné alpské štíty. Výběr letovisek v dosahu úchvatných Benátek a neméně vznešené Padovy je skutečně rozsáhlý, stačí jmenovat Bibione, Caorle nebo Jesolo.

Osobním vozem k Jaderskému i Tyrhénskému moři

A co zkusit západní pobřeží Itálie? Ligurské se pyšní fantastickými hoskými sceneriemi a řadou nádherných měst jako San Remo, Janov či La Spezia. Trochu dál leží Toskánsko, region plný vinohradů a olivových hájů ukrytých mezi zelenými pahorky. Už jenom kvůli malebné krajině se sem vyplatí zajet, a co teprve, až spatříte dlouhé písečné pláže Etruské riviéry?!

Díky rozvinuté dálniční síti je rychle a pohodlně dostupný také chorvatský poloostrov Istrie. Objednejte si prázdninový dům v populárních rekreačních centrech v čele s Gradacem, Vršarem, Umagem a Porečí, sbalte si to nejnutnější a hurá za romantickými istrijskými zátočinami. Pozor, fotografie skvěle zachovaného římského amfiteátru v Pule jsou povinností.

Všechny silnice vedou k mořskému pobřeží

Možná budete překvapeni, když vás autem pošleme k moři do severního Německa. Nenechte se zmást, oblasti Meklenburska-Předního Pomořanska kolem ostrova Rujána se pyšní řadou utajených písečných pláží, perfektní německou infrastrukturou a množstvím rozličných výletních cílů. Stačí si vybrat vhodný rekreační apartmán a můžete se těšit na taková lákadla, jako je například nacistická raketová základna v Peenemünde.

Autem se ovšem dostanete i do vzdálenějších regionů starého kontinentu. K typickým prázdninovým destinacím se řadí Azurové pobřeží na jihu francouzského Provensálska, ozdobené mnoha výstavními městy včetně Monackého knížectví. Velice populární se v poslední době stává pobřeží Baltu v Polsku, zásluhou dálnic budete cobydup i v Holandsku nebo Belgii. A ještě jeden tajný tip: přepravte se trajektem až do Norska či Švédska, tamní příroda je prostě dech beroucí.

Objednejte si REKREAČNÍ DOMY, APARTMÁNY, CHATY A CHALUPY s NOVASOL už teď!