Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Sociálka odvlekla holčičku od matky: Zoja (6) skončila v nemocnici

Autor: lm - 
31. května 2016
15:34

Slovenská veřejnost se bouří. Tamní sociálka totiž odebírá děti způsobem, který předčí i chování norského Barnevernetu. Dokazuje to i případ malé Zoji (6). Soud ji svěřil otci navzdory tomu, že si dívenka stěžovala na sexuální obtěžování. Holčička při zásahu sociálky zkolabovala a skončila v nemocnici.

Násilné odebírání dětí necitlivou sociálkou na Slovensku je patrně běžná praxe. Veřejnost pobouřilo video ze zásahu na základní škole v obci Brehy, kde arogantní úředník násilím vyvlekl sedmiletého Marca z první třídy za matkou, se kterou ale chlapec nechtěl jít. Úředník ve funkci skončil, ale bohužel to zřejmě nebylo jen selhání jedince.

Slovenská TV JOJ informovala o dalším případu slovenské sociálky, ze kterého vám opět bude do pláče. Jde o případ šestileté dívenky Zoji, kterou sociálka opět s použitím násilí odebírala její matce. Holčička křičela, plakala a volala maminku, ale ani to pracovníky neobměkčilo. Dítě při zásahu sociálky zkolabovalo a skončilo v nemocnici. Reportáž o jejím odebrání není nic pro slabší povahy a děti.

Soudy Zoju svěřily předtím otci, a to navzdory obvinění, že ji otec sexuálně obtěžoval. Malá holčička vše popsala na videu, ale policisté trestní oznámení pro nedostatek důkazů smetli ze stolu. Ačkoliv si matka nechala zpracovat znalecký posudek, podle kterého holčička mluví pravdu, soudy upřednostnily presumpci neviny nad zájmy a právy dítěte.

Video  Další brutální zásah slovenské sociálky: Zoja (6) zkolabovala a skončila v nemocnici.  - TV JOJ
Video se připravuje ...

 

Zobrazit celou diskusi