Na jednání pražských zastupitelů tak Ropková přišla s návrhem posílení platů právě v oblasti obecního školství. „Návrh vychází z programového prohlášení staronové koalice, která se již v závěru roku 2014 zavázala každoročně přispívat na odměny pro zaměstnance v oblasti regionálního i obecního školství a už v minulém roce tak v plném rozsahu učinila,“ uvedla Ropková.

Platy zaměstnanců školských zařízení jsou dlouhodobým problémem, a jejich platy jsou podhodnocené. Praha by jim tak touto cestou chtěla vyjádřit sounáležitost a finančně je podpořit. Nedávno radní Ropková podpořila také kampaň školských odborů, která rovněž řešila nízké platy učitelů a kterou podpořila i ministryně školství Kateřina Valachová.

Radní Ropková je pro desetiprocentní nárůst platů ve školství

„Plně podporuji úsilí o desetiprocentní zvýšení platů ve školství v nadcházejícím roce. Jsem přesvědčená, že stav, kdy platy ve školství rostou pomaleji než v kterémkoliv jiném sektoru ekonomiky, je dlouhodobě neudržitelný,“ dodává Ropková. Praha tak školská zařízení podpoří částkou ve výši 69,3 milionu korun, kterou do škol zašle. Zároveň Ropková dodává, že je třeba přihlédnout při přípravě státního rozpočtu k nárůstu počtu žáků ve školách.