Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Pirát silnic v kabriu blokoval sanitku: Razil jsem jí cestu, tvrdí

Autor: mka - 
29. května 2016
13:57

Slováky pobouřil na videu zachycený arogantní řidič, který před sebe nepustil sanitku a občas ji dokonce blokoval. Nyní se ukázalo, že jde o kandidáta na člena zastupitelstva ve městě Partizánske Borise Záhumenského (45)!

Slovensko pobouřilo video ze sanitního vozu, které zachycuje neuvěřitelně arogantní jízdu jednoho řidiče. Pořídila jej posádka sanitky. Ta vezla pacientku do nemocnice, řidič kabrioletu jí ale neuhnul jako ostatní a místo toho jel před ní. Využíval místa, které pro sanitku na silnici udělali ostatní řidiči a místy sanitku dokonce blokoval.

Ani přes zapnutou světelnou i zvukovou signalizaci neuhnul a dál si razil cestu uhýbajícími vozy. Svou zběsilou jízdou ohrožoval sebe, posádku sanitky, samozřejmě pacientku, kterou sanitka vezla, a také ostatní řidiče, na nichž si troubením a výstražnými světly vynucoval uvolnění místa.

Mnohé překvapilo, když zjistili, že tímto arogantním řidičem byl občanský aktivista a bývalý kandidát do zastupitelstva města Partizánske, v němž se incident odehrál.

Deníku Čas se podařilo získat jeho vyjádření k aféře, a jeho vysvětlení snad šokuje ještě více než samotné video. „Jel jsem na pracovní schůzku do Trenčína a za mnou jela sanitka. Mnoho řidičů ji ale nerespektovalo a neuhlo, v jednom momentě ji zablokovali," tvrdí Záhumenský.

Video  Video zachycuje slovenského řidiče, který před sebe nepustil sanitku  - youtube
Video se připravuje ...

Tím se prý dostal před vůz záchranné služby a ta se vydala za ním. „Z toho jsem pochopil, že sanitka chce, abych jí razil cestu mezi auty," pokračuje Záhumenský. „A bylo dobře, že jsem to udělal, protože jeden řidič nedbal výstražných signálů a nepustil nás před sebe na kruhovém objezdu," zakončil svoje vysvětlení.

Dopravní experti ale situaci ve videu vidí jinak a označují ji za nerespektovaní práva přednostní jízdy sanitky, blokování vozu záchranné služby, ohrožení života pacienta v sanitce a ukázku velké dávky arogance a namyšlenosti.

 

majojo ( 29. května 2016 19:44 )

Buď rád, že se dostasl jen tam, mohl to dotáhnout i dál, pyj jeden zvadlej. Mužnost si patrně musí dokazovat jen jako drzej řidič, jinak už to bohužel nemaká.

andorea ( 29. května 2016 18:46 )

Samozřejmě přiměřeně dopravní situaci, ne když jsme v koloně vozidel! Na volné cestě ale zastavíme vždy a dělá to tak spousta lidí!

setroseuros ( 29. května 2016 18:44 )

Pry uhanel na pracovni jednani. A tak mu sanitka a jizda pred ni kde ji vsichni uhybaji padla vhod, aby se tam takhle dostal nacas. Az do nemocnice totiz sanitce ten,, koridor,, nedelal. Kdyz prisla ta jeho odbocka, kde mel setkani tak odbocil! A pry neprijde o vodicak ale dostane max. 300e pokutu, jen jako za prestupek! No a tak priste si muze pan krestansky poslanec napichnout jinou sanitku pred kterou pojede zatim co ostatni se budou uhybat.Kdyz ma na takovy bourak (ma ho pry jen 2 dny) tak takova pokuta je pro nej jak skrtnuti sirkou.

kapturek ( 29. května 2016 17:11 )

chvalis se ze jezdite jak idioti ? kdyz jede sanitka, hasici tak jim mas umoznit prujezd, ve vetsine pripadu idiot ktery slysi sanitku a hned zastavi na krajnici tak budo ohrozuje vsechny za sebou anebo se za nim udelaji takove zmatky ze blokuji i sanitku, MAS UMOZNIT PRUJEZD , TO NEZNAMENA SJET NA BOK A SKOCIT NA BRZDY

lynx ( 29. května 2016 16:51 )

Njn, jenže pak by bylo potřeba zastřelit i všechna pražská prasata, protože ona dělají totéž. Někdy mi připadá, že buď mají Pražáci dvojnásobný pořet bodu nebo je poldové prostě tolerují.

Zobrazit celou diskusi