Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Gorila popadla v zoo chlapce (4): Primáta museli zastřelit

Autor: ČTK, mb - 
29. května 2016
08:42

Ošetřovatelé v zoologické zahradě ve východoamerickém Cincinnati v sobotu zabili gorilu, která vláčela čtyřletého chlapce, jenž spadl do výběhu. Gorilí samec totiž začal být nervózní a panovaly obavy, že by mohl dítěti ublížit.

Chlapec přelezl plot a spadl do příkopu obklopujícího gorilí výběh. Tam ho ale popadl Harambe, skoro dvoumetrákový samec gorily nížinné, a zhruba deset minut jej vlekl. Speciální zásahový tým zoologické zahrady usoudil, že jde o život ohrožující situaci, a sedmnáctileté zvíře usmrtil.

„Byla to těžká, ale správná volba, protože chlapci zachránili život,“ uvedl ředitel zoo Thane Maynard. Chlapec prý během pádu do příkopu neutrpěl žádná vážná poranění a během převozu do nemocnice byl při vědomí.

Nížinné gorily patří mezi ohrožené druhy. Od Harambeho, který se narodil v zoologické zahradě v Texasu, si zoo v Cincinnati slibovala, že jej využije k chovným účelům.

Podle Maynarda se nezdálo, že by Harambe na chlapce zaútočil. Šlo však o velmi silného gorilího samce, který byl z nastalé situace nervózní. Tišící prostředek by na primáta okamžitě nepůsobil, a chlapec by tak byl nadále v nebezpečí, uvedl také ředitel zoo.

janka69 ( 29. května 2016 22:34 )

za všetkým je ľudské zlyhanie , tá gorila za nič nemohla , potrestať mali rodičov sú predsa rôzne omamné opiaty , ktoré zaberajú a gorila mohla prežiť - lenže zastreliť bolo naj jednoduchšie riešenie .....

dzambulka007 ( 29. května 2016 20:32 )

Prý spadlo, ale nechce se mi moc věřit tomu, že děcko spadne z několika metrů na beton a je OK.

pomooooc-hori ( 29. května 2016 20:03 )

vegeto zalez, maš panenku v kočarku a starymu di udělat večeří.

pomooooc-hori ( 29. května 2016 19:53 )

Uklidni se, nebo to s tebou třískne a umyj si hubu, smrdíš i přes monitor, špíno špín hahahaha

pelagie ( 29. května 2016 19:41 )

vina je jednoznačně na rodičích,dítě je potřeba hlídat hlavně v takových zooparcích, držet pevně za ruku a mít jej soustavně u sebe !! Škoda zvířete

Zobrazit celou diskusi