Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Změna ve vydávání řidičáků? Vláda posoudí, jestli budeme dál lepit pasovky

Jak budeme žádat o řidičáky?
Jak budeme žádat o řidičáky?  (Autor: Profimedia)
Autor: bru/ČTK - 
28. května 2016
10:13

K návrhu, podle kterého by lidé mohli žádat o vydání řidičského průkazu nejen v místě trvalého bydliště, ale na kterémkoliv úřadě obce s rozšíření působností, se vláda postaví patrně neutrálně.

Poslanci opozičního klubu TOP 09 a Starostů chtějí v novele zákona o provozu na pozemních komunikacích také zrušit nutnost dávat k žádosti o průkaz vytištěnou fotografii. Současný stav označují za archaický.

Cíle předlohy kabinet podle předběžného stanoviska pro pondělní zasedání podpoří. Upozorní ale například na to, že nezbytné zásahy do informačních systémů by si vyžádaly čas a účinnost novely navrhovaná od letošního října není reálná. Vláda by měla požadovat nejméně roční odklad.

Kabinet by měl taky poukázat na některé nejasnosti a rozpory v předloze i na rozpočtové náklady. Autoři novely navrhují poplatek za podání žádosti na jiném úřadě než v místě trvalého bydliště 100 korun místo obvyklých 50 korun. Aby se náklady například jen na přeposílání dokumentů pokryly, poplatek by musel být podle podkladů pro ministry podstatně vyšší.

O předloze poslanců klubu TOP 09 a Starostů rozhodnou zákonodárci.

dzelo ( 28. května 2016 11:01 )

Co ještě pokazit? Na co totiž chytne tato vláda stojí za starou belu lidově za h...o!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa