Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Módní trendy pro stanovaní: 5 vychytávek do přírody!

/
  • Módní trendy se nevyhýbají ani potřebám na kempování.
    31. května 2016 ● 09:32

    Módní trendy a novinky se nevyhybají ani nejrůznějším potřebám na stanování a kempování. Máme pro vás 5 vychytávek, které vám pobyt v přírodě rozhodně zpříjemní.

  • 1.

    Zmenšování a zlehčování

    „Tendence ke snižování váhy a objemu lze pozorovat napříč celým trhem s outdoorovým vybavením. Snad nejvíce je to patrné u karimatek, kde není problém sehnat nafukovací karimatku s váhou pod 500 g při standardní délce a tloušťce,“ podotýká Vít Hruška, specialista na outdoorové vybavení z portálu www4camping.cz.

    Lehoučkatá karimatka
    Autor: www.4camping.cz

  • 2.

    Bundy z PET lahví, hrnečky ze slupek od rýže

    Důraz na šetrnost k přírodě se odráží ve stále větším množství produktů z recyklovaných materiálů: většina bund a spacáků se syntetickými plnidly je vyrobena z recyklovaných PET lahví, hitem je nádobí z palmového listí nebo hrnečky a talíře ze slupek od rýže.

    Hrnečky z rýžových slupek
    Autor: www.4camping.cz

  • 3.

    Dobijte se sluníčkem

    Ať už potřebujete napájení pro svůj satelitní telefon nebo GPS přijímač někde v džungli, nebo chcete nabít telefon, notebook či foťák na týdenním výletě mimo civilizaci, bez solárních technologií a power banky se jen těžko obejdete.

    Solární nabíječka
    Autor: www.4camping.cz

  • 4.

    Fenomén nafukování

     Dalším trendem posledních let jsou nafukovací stany. Přijedete do kempu, vybalíte stan, a místo, abyste se prali s pruty a řešili, který kam umístit a jak tak velkou konstrukci vztyčit bez klení a pláče, vytáhnete pumpu a začnete pumpovat. A za pár chvil před vámi stojí postavený krásný prostorný rodinný stan.

    Nafukovací stan
    Autor: www.4camping.cz

  • 5.

    Návrat k bavlně, vlně a peří

    Dlouho byly tyto materiály opomíjeny, protože je z trhu vytlačily jejich syntetické náhrady. Dnes se díky různým technologickým úpravám a hydrofobním aplikacím dostávají opět do popředí. Bavlněný stan je prodyšnější než ten z polyesteru, vlněné termoprádlo méně zapáchá a poskytne nejlepší míru tepelné izolace.

    Stany z bavlny
    Autor: www.4camping.cz

  • 6.

    Největší výstava stanů v Evropě

    Výjimečná velikostí, množstvím nabízeného zboží i značek i tím, že je letos zdarma – to je již tradiční největší evropská Výstava stanů na Výstavišti v Praze Letňanech. K vidění bude na 320 stanů spacákové ležení se stovkami spacáků i karimatek, do kterých si můžete hned zalézt. Výstava je prodejní, takže si tu můžete vybrat i z nepřeberného množství kempinkového nábytku, batohů, oblečení na ven a dalšího potřeb do přírody. Představí se tu na 150 značek a veškeré zboží si budete moci na místě hned vyzkoušet. Prodejní výstava potrvá až do 14. srpna.

    Největší evropská výstava stanů a potřeb pro kempingování
    Autor: www.4camping.cz

     

Dnešní horoskopy