„Jakmile se nadýchám studeného vzduchu, tak je to špatné. Šel jsem k lékařce a dostal jsem antibiotika,“ omlouval se Slepička z domácího lůžka štábu, který ho přijel zkontrolovat. Jarda se totiž po skončení posledního kempu neozval trenérovi a nezapnul si ani sporttester, který zaznamenává jeho aktivity.

„Trénovat nebudu, ale za klukama se přijedu podívat,“ dušoval se Jarda. Svůj slib však nedodržel! Ostatní soutěžící na něho čekali na víkendovém pobytu v Novohradských horách už od pátečního odpoledne. Poté, co nikomu nezvedal telefon a neodepisoval na zprávy, se v sobotu ráno rozhodli si pro něho dojet.

Během dvouhodinové cesty z jižních Čech do Benešova vymysleli, že ho uplatí všemi jeho nejoblíbenějšími (nezdravými) pochutinami, aby s nimi přece jen jel. „Koupili jsme kuřecí karbanátek, brambůrky, topinky s česnekem...,“ vypočítávají chlapi.

Slepičku ovšem nezastihli doma, ale na pohotovosti benešovské nemocnice. „Mám neschopenku a k tomu ještě syn už pátý den angínu, nemůžu ho z toho dostat,“ vymlouval se Jarda Superchlapům. Jak to dopadne, sledujte už v neděli večer na FTV Prima!

Pořad Superchlapi je interaktivní reality show, ve které soutěžící používají k měření sportovních výkonů aplikaci Superlife. Tuto mobilní aplikaci pro Android a iPhone si můžete stáhnout zdarma i vy! Je nastavená pro přehled o aktivitách, jako jsou běh, cyklistika, koloběh, inline brusle či chůze. Své výkony sdílíte nejen s ostatními uživateli, ale i s vrcholovými českými sportovci.

Během každého dílu je vyhlášena motivační výzva, ve které je možné získat body a vyhrát hodnotné ceny. Aktuální výzvou je „Trenérova dvacítka“: ujeď na kole 20 km pod 1:10 hod. Nejlepší tři získávají ceny od FTV Prima. Další výzva bude zveřejněna v neděli ve 22:30 hodin po odvysílání pořadu Superchlapi. Od 29. května se budou Superchlapi vysílat v novém čase od 21:55 hod. a také v repríze každou středu ve 22:30 h.

Fotogalerie
11 fotografií