„Z těch delších vztahů to asi první láska byla, naše chození trvalo víc než rok,“ začal vzpomínat herec Ladislav Trojan na svá mladá léta. Olga Šplíchalová (později Havlová) ochotničila v Divadle na Vinohradech a díky divadlu se také dvojice seznámila. „To mi bylo sotva dvaadvacet, jí o dva míň,“ dodal Trojan.

„Byla velmi příjemná, taková věcná, nesentimentální a praktická dívka. Samozřejmě taky výborně vypadala a měla osobitý humor,“ zavzpomínal Trojan na to, jaká jeho láska byla, s tím, že je oba dva zajímalo divadlo a společně chodili do kavárny Slavie. Tam se však Olga seznámila s mladým Václavem Havlem.

„Jednou přišla k nám domů do Vršovic a povídá, víš co, raději toho necháme. To s Václavem myslím ještě nechodila, ale možná už si na něj myslela,“ přemýšlel Ladislav Trojan v rozhovoru pro MF Dnes.

„Nebyla to osudová láska. V tak mladém věku jsem na to ještě neměl myšlenky. Na Havla jsem nežárlil, i když mi samozřejmě trochu vadilo, že mi ji přebral takový sedmnáctiletý mladíček. Ale už tenkrát na něm něco bylo, takový jemný, sečtělý intelektuál,“ dodal herec s tím, že osudovou láskou pro něho byla až jeho manželka Olga.

Fotogalerie
8 fotografií