Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Tempus se zabývá dalším pomníčkem: Kvůli vraždě Běly vyslýchali celou rodinu Františka Mrázka

Autor: dce - 
28. května 2016
20:14

Antonína Bělu (†52) zastřelil neznámý pachatel před dvaceti lety. Vraždu romského šéfa podsvětí 90. let nyní vyšetřuje tým Tempus, který se zabývá nevyřešenými případy. Dlouhou dobu byl se zločinem spojován podnikatel František Mrázek, jenže ten už své svědectví nepodá...

Vyšetřovatelé z týmu Tempus kvůli dvacet let starému zločinu vyslechli celou rodinu Františka Mrázka. I on byl ale před 10 lety zastřelen neznámým střelcem.

"Už jsem byl v té věci vyslechnut, stejně tak moje sestra, a mám takové náznaky, že by chtěli hovořit i s naší matkou. Ptali se mě jen na vraždu pana Běly, nikoli na souvislosti s případem mého otce," řekl deníku Právo Michal Mrázek, syn zavražděného podnikatele.

Mrázek prozradil i to, že policisté naznačili, že pracují i se spekulací, že jeho otec stál za vraždou Antonína Běly. "Ptali se mě, jaké měl otec se starým Bělou vztahy. Vím, že v té době mezi sebou nějak nefungovali, byl tam nějaký klín a rozpor," prozradil. Nedokázal ale říct, čeho se spor týkal, byl v té době příliš malý.

Sám ale obvinění svého otce odmítá - tvrdí, že by to pro Mrázka bylo kontraproduktivní: "Oni v té době jeden druhého potřebovali a doplňovali se."

Policisté ale už v březnu v tomto případu obvinili podezřelého - je jím Pavel Šrytr (52), který býval policistou URNY a později řidičem a bodyguardem pro Bělu. Poté pracoval i pro Mrázka a Tomáše Pitra. Na konec vyšetřování čeká ve vazbě spolu s Jánem Kacem (51), rovněž bývalým policistou URNY. Policisté se domnívají, že se Kaco na vraždě také podílel.

Michal Mrázek Šrytra dobře zná, oslovoval ho prý vždycky Pájo. Kaca na druhou stranu nezná vůbec, čemuž se divili prý i policisté.

V případu vraždy Běly je ovšem hlavním svědkem syn zavražděného Jaroslav Běla (39), který byl v době zatčení Šrytra zrovna propuštěn z vězení za různé trestné činy. Zda právě on vnese do případu více světla, nechtěl nikdo komentovat.

kupredu-leva ( 29. května 2016 08:38 )

My zloději volíme ČSSD!

pepen ( 29. května 2016 07:02 )

Nikdo z Čechů kvůli tomu není pohoršen!!!!Bohužel musím tiše konstatovat-zlodějský to národ!!!!Země Česká je vytunelovaná skrz na skrz-nastávající mládež bude určitě pyšná na své rodiče!!!!Proto si dnes mohou politici dovolit přispět,tak velikou sumu důchodcům 40 kč!!!Je to největší výsměch za dob Česka-politici vědí,že tento národ nebude nikdy protestovat!!!V této zemi není nic,kde by se nepodvádělo v potravinách/dováží se sem nejhorší póvl-odpad/kam se podíváte,samý podvod!!!Pravda a láska zvítězí-je to opravdu směšné!!!!Naše soudnictví a zákony-pro smích ostatním národů!!!

Ruudazvostravy ( 28. května 2016 23:47 )

 Tendle Béla bil totiš csc- celkom slušný cygán.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání