Jako úspěšná modelka jste působila i v zahraničí. Kam všude jste se už v rámci pracovních povinností stihla podívat?

V rámci profese jsem cestovala po celé Evropě, byla jsem v Americe i v Asii. Musím přiznat, že se mi nejvíc líbily právě asijské země, zamilovala jsem si okouzlující města, jako je Singapur nebo Peking. Pracovně jsem tam trávila třeba i tři měsíce.

Čím vás zaujala například zmíněná čínská metropole?

Je to úplně jiný svět. Oslovila mě hlavně tamní kultura, styl života, taková uvolněnost a svoboda, s jakou si lidi užívají každodenního života. Nedávno jsem měla možnost se tam vrátit jako host jedné soutěže krásy. Dokážu si představit, že bych tam třeba rok fungovala, ale na druhou stranu, žít tam, to asi ne.

Když jste v nějaké zemi fotila, měla jste vůbec čas ji alespoň částečně poznat?

Vždycky jsem měla možnost v té dané zemi fungovat i jako turista. Podívat se na nejzajímavější místa, posedět si v příjemné kavárničce a nasávat atmosféru toho místa, sledovat tamní lidi…

Kde jste si užila největší exotiku a kam se ještě toužíte podívat?

Bylo to určitě na Seychelských ostrovech v Indickém oceánu. To je dovolená v ráji, tam najdete nádherné pláže, moře, a to vše v kontrastu se svěží zelenou krajinou. Užije si tu každý, kdo miluje potápění, vodní sporty, relax na opravdu neobyčejném místě. Úžasné zážitky mám ale i ze Singapuru, což je překrásné a čisté město se zajímavou architekturou a nezapomenutelnou atmosférou. A co mě ještě láká? Tak třeba Indie a s mou nejlepší kamarádkou chceme našetřit, pořádně se na to připravit a vyrazit na Aljašku. Obě jsme „hecačky“, tak věřím, že bychom takovou cestu zvládly.

Autor: Archiv

A co vaše soukromé dovolené?  Jezdíte s cestovkou, nebo na vlastní pěst?

Zatím jsem jezdila spíš s cestovkou. Vůbec se ale nebojím varianty vydat se na dovolenou na vlastní triko. S přítelem momentálně přemýšlíme o tom, že poletíme do Thajska a právě tam tuhle možnost vyzkoušíme. Koupíme si jen letenku a ubytování a výlety si zařídíme přímo na místě. Myslím si ale, že člověk si musí tu danou zemi nejdříve vyzkoušet, všechno tam okoukat a pak už se tam podruhé může klidně vypravit sám.

Poznávání cizích zemí bývá spojeno i s ochutnávkou místních pokrmů. Odvážíte se sníst cokoliv?

Jasně! Nejroztodivnější jídla mají například v Číně. Tam jsem snědla všechno, i když šlo třeba o všelijaké pařáty naložené v podivných nálevech nebo omáčkách. Lidé jsou tam strašně pohostinní, takže je nechcete urazit. Myslím si, že spíš nejsme na taková jídla zvyklí. Ale všechno se dá, ať jsou to třeba brouci nebo larvy, člověk by to měl zkusit.

Jste i lovkyní nejrůznějších suvenýrů?

Z ciziny určitě každému nějakou maličkost vždycky přivezu. Z Turecka třeba koření, z Číny proslulou čínskou mast, hedvábné šátky nebo jejich specifické panenky. Zkrátka to, co je pro tu zemi nejtypičtější.

Užíváte si část léta i někde v tuzemsku?

Je pravda, že tím, jak už mám všechno procestováno, viděla jsem spoustu krás, ale i té chudoby světa, tak už se mi kolikrát víc líbí dovolená doma. Pocházím z Moravy, kam se ráda vracím. Maminka je původně ze Šternberka u Olomouce, kde jsem prožívala krásné dětství u babičky a dědy. Chodili jsme tam na koupaliště, do letního kina, je tam krásný hrad, vždycky jsem se těšila i na vyhlášený automobilový závod do vrchu Ecce Hommo Šternberk, zkrátka užívala jsem si všechny prázdninové radovánky. Je to pro mě velká nostalgie, mám ten kraj moc ráda. Oblíbila jsem si ale i jižní Moravu. Léto ráda trávím také u nějaké přehrady, ovšem někdy se stane, že mě lidi poznají a začnou si prohlížet každý gram mého těla, což je nepříjemné. To pak sbalím deku a jdu raději pryč.

Autor: Archiv

Dopřáváte si na dovolené i aktivní odpočinek?

Pokud trávíme s přítelem dovolenou u nás, tak vezmeme kola a jedeme třeba do Jizerských hor, na Hlubokou… Takové výlety nás baví. Aktivně si ale volno užívám hlavně v zimě. Přítel totiž pochází z Jablonce a závodně lyžuje. Takže loni jsem začala lyžovat i já a moc jsem si to užívala, i když pro začátečníka to byly náročné dny. Jezdíme do Jizerek, do Albrechtic, kde je to ideální, máme tam pohodlí, čistý vzduch, zkrátka idylku.

Už víte, kde budete trávit letošní prázdniny?

Chystáme se s mámou do Tater. Oblíbily jsme si totiž lázně s termálními prameny v Bešeňové. S přítelem si pak na Slovensku užijeme turistiku, máme v plánu prozkoumat i kraj kolem Jasné. Moc se na to těším.

A co vaše aktuální pracovní aktivity?

Chodím přehlídky, fotím, jsem pyšná na to, že jsem celkem dobře fungující modelka v Čechách. Spolupracuji s krásnou značkovou kosmetikou a také s návrhářem a stylistou Michaelem Kováčikem. Prezentuji i nádherné diamantové šperky a také laserovou epilaci celého těla. A když už se bavíme o dovolených, tak tuto metodu ženám doporučuji. Na pláži a v sexy plavkách to určitě ocení.