Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Plačícího prvňáčka (7) odvedli násilím ze třídy. Předseda soudu se přišel do školy omluvit

Autor: shp - 
25. května 2016
22:03

Vrazili do třídy před vyděšenými zraky prvňáčků a sedmiletého Marca (7) z ní násilím odvedli. Odchod plačícího dítěte, který má na svědomí jeho matka, soudní vykonavatel a sociální pracovnice, byl vskutku násilný. Předseda Krajského soudu v Banské Bystrici se za chování svého podřízeného, který již dostal vyhazov, přišel osobně omluvit.

Celé Slovensko zděsil případ Marca, který byl vyděšený odveden ze své třídy násilně hned třemi lidmi včetně matky Blanky Gregušové. Ta podle některých nejevila o dítě zájem, a v těhotenství se dokonce pokoušela o interrupci.

Velmi drsné bylo chování vykonavatele soudu Mariána Madela, který dítě vláčel pryč a vyhrožoval učitelkám. Za své jednání již dostal vyhazov. Předseda Krajského soudu v Banské Bystrici Milan Ďurica přišel do školy v obci Brehy, kde se drama odehrálo, aby se osobně omluvil.

Pan předseda Krajského soudu v Banské Bystrice se osobně omluvil paní ředitelce a učitelce za nevhodný výkon rozhodnutí ze strany vyššího soudního úředníka Okresního soudu Žiar nad Hronem tak, jak se udál v pátek 13. května v prostorách této základní školy,“ uvedla mluvčí soudu Adriána Vašková.

Ředitelka školy Mária Škodová si jeho kroku velmi váží. „Omluvil se za nevhodné jednání vyššího soudního úředníka. Já i paní třídní učitelka si toho z lidského hlediska vážíme,“ dodala ředitelka s tím, že předseda soudu potěšil i děti, když přinesl sladkosti. Marco je momentálně s matkou ve Švýcarsku, kam ho odvezla.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi