Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Opilá řidička si jela do servisu vyměnit kolo a bourala: Nadýchala tři promile

Autor: ljš - 
24. května 2016
21:04

Píchla, a tak se vydala do pneuservisu. Z toho, že před tím vypila značné množství alkoholu, si řidička z Vrkoslavic u Jablonce nad Nisou nic nedělala. Cestou nabourala jiné vozidlo a od nehody ujela.

K nehodě došlo v pondělí před sedmnáctou hodinou v jablonecké ulici V Aleji. „Řidička s vozidlem renault jela ve směru do centra města, přičemž neodhadla boční odstup od zaparkovaného vozidla Peugeot 107, a došlo tak k jejich bočnímu střetu. Uvedená řidička ovšem z místa nehody odjela, a nesplnila tak povinnosti, které jí ukládá zákon,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Sochorová.

Policisté pak ženu vypátrali o hodinu později u pneuservisu v ulici Knoflíková. Tam si totiž žena jela nechat spravit proražené pravé přední kolo. „Zde provedenou dechovou zkouškou policisté v jejím dechu naměřili hodnotu alkoholu 3,09 promile. Žena požití alkoholu před jízdou policistům přiznala, ale nebyla jim schopna sdělit kdy a kolik alkoholických nápojů vypila,“ popsala mluvčí.

Žena naštěstí během své jízdy z Vrkoslavic nikoho nezanila, škoda byla ale předběžně stanovena na 60 tisíc korun. „Věc i nadále šetří policisté z Dopravního inspektorátu v Jablonci nad Nisou, kteří již také zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ uzavřela mluvčí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání