Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Nejlepším hudebním umělcem se stala Adele, bodoval i Justin Bieber a One Direction

Adele na předávání BRIT Awards, ocenění Billboard Music Awards nemohla převzít osobně.
Adele na předávání BRIT Awards, ocenění Billboard Music Awards nemohla převzít osobně.  (Autor: Reuters)
Autor: ČTK - 
23. května 2016
13:17

Cenu pro nejlepšího umělce si během vyhlašování letošního ročníku hudebních cen amerického magazínu Billboard odnesla britská zpěvačka Adele. Ocenění získala i v kategorii nejlepší zpěvačka a nejlepší album za svůj třetí studiový počin nazvaný 25. Nejlepším zpěvákem byl vyhlášen Justin Bieber, informovaly světové agentury. Nejlepší skupinou se stala chlapecká One Direction.

Udílení cen v Las Vegas se neslo ve znamení vzpomínky na nedávno zesnulého amerického zpěváka Prince. Ten zemřel nečekaně na konci dubna ve věku 57 let. Byl nalezen ve výtahu svého nahrávacího studia na předměstí Minneapolis.

Jeho písně připomněli například zpěvačka Madonna spolu se Steviem Wonderem. Zazpívali jeho hity Purple Rain a také píseň Nothing Compares 2 U, kterou Prince napsal v roce 1984 a největší ohlas zaznamenala v podání Sinéad O'Connorové.

Týdeník Billboard vedle svých každoročních cen Billboard Music Awards pravidelně sestavuje hitparády písniček Billboard Hot 100 a nejprodávanějších alb Billboard 200. Umělci podle Billboardu získávají nominace na ocenění podle prodejnosti alb, digitálního prodeje písniček, hranosti v rádiích, úspěšnosti koncertních šňůr či činnosti na sociálních sítích.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi