Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Opilý řidič vletěl s autem do rybníka: Život mu zachránil policista

Autor: ljš - 
23. května 2016
10:37

Měl v sobě téměř dvě promile, přesto sedl za volant. Řidič (59) z Třeboňska za to ale mále zaplatil životem. Nezvládl řízení a sjel s autem do rybníka. Za záchranu vděčí policistům.

K nehodě došlo v sobotu po jedenácté hodině večer nedaleko Chlumu u Třeboně. Devětapadesátiletý řidič Škody Octavia sjel se svým vozidlem do rybníka Vydýmač. Jeho karambolu si ale naštěstí všiml jiný řidič, který okamžitě přivolal záchranáře a hasiče. Uvědomil si také, že chvíli před tím viděl u silnice hlídkovat policisty, a vrátil se proto pro ně.

„Při jejich příjezdu už viděli převrácené vozidlo na střeše a z vody koukající kola auta. Policista Vít K. neváhal, skočil do rybníka, auto obeplul a podařilo se mu otevřít dveře u řidiče, kterého následně za pomoci kolegy Lukáše M. a oznamovatele vytáhli na břeh," uvedla policejní mluvčí Lenka Krausová.

Řidič byl v šoku a dechová zkouška prokázala, že pil. „Nadýchal bezmála dvě promile alkoholu v dechu. Řidiče převezli zdravotníci k dalšímu ošetření do nemocnice a hasiči následně vytáhli z vody vozidlo a odklidili následky dopravní nehody," dodala mluvčí.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání