Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

„Válka barev“ v 360 stupních. Tisíce běžců získaly statisíce pro charitu

Autor: sou - 
21. května 2016
20:10

V areálu Psychiatrické nemocnice Bohnice se v sobotu běžel finální běh letošního ročníku Barvám neutečeš. Zúčastnilo se ho více než 5,5 tisíce účastníků a velký úspěch měl charitativní přesah celé akce. V rámci běhů se totiž podařilo získat 700 tisíc korun na Linku bezpečí. Fotograf Blesku pro vás pořídil na místě unikání 360stupňový záběr. Nyní se Barvám Neutečeš přesouvá k našim sousedům na Slovensko, kde se první společný barevný výhoz uskuteční 28. května v Košicích.  

„Stejně jako v předchozích ročnících byla vybrána k podpoře Linka bezpečí, největší a nejdéle fungující krizová linka pro děti a mladé lidi. Výběr nebyl náhodný - Linka bezpečí se svými 100 pracovníky, kteří na telefonních linkách nepřetržitě pomáhají dětem po celý rok 24 hodin denně, sídlí přímo v areálu PNB Bohnice, kde se také pražský běh Barvám neutečeš konal,“ řekl Antonín Pospíchal z pořadatelské agentury BP Action.  

Hlavní charitativní partner akce Nadace O2 pak garantoval poskytnutí 50 korun za každého běžence. Díky letošnímu rekordnímu počtu 12 500 účastníků bylo vybráno pro Linku bezpečí od Nadace O2 635 tisíc korun. Organizátoři akce se navíc rozhodli věnovat Lince bezpečí výtěžek z prodeje oranžové barvy, která je hlavní barvou Linky bezpečí, a navýšili tak celkovou částku o dalších 65 tisíc korun.

Podívejte se na 360stupňový pohled na akci:

#barvam neuteces #theta360 - Spherical Image - RICOH THETA

Nazapomnělo se ani na děti z dětských domovů  

Při rozdávání radosti se nezapomnělo ani na děti z dětských domovů, které si také užily svůj nejbarevnější den. „Přivítali jsme běžce z DD v Kralupech, Dolních Počernicích a DD v Klánovicích,“ upřesnili organizátoři akce. Barevný seriál se kromě Prahy konal také v Olomouci. Do série běhů Barvám neutečeš se letos poprvé přidalo i univerzitní město České Budějovice. Využito na ně bylo celkově 5 tun barev.

Video Běh Barvám neutečeš: Bohnice zahalila bouře barevného prachu! - Petr Macek
Video se připravuje ...

Pražského běhu se zúčastnily také známé osobnosti. Vedle moderátorky celé akce Terezy Tobiášové a zpěváka Pavla Callty to byli například Aneta Christovová, Martin Čermák, Mirek Šimůnek nebo Linda Finková, kteří propůjčili běhu Barvám neutečeš i svou tvář.

Bost ( 21. května 2016 23:14 )

 Dobročinná akce??? Normální vývar, startovné okolo 500, ZŠ to jedno tričko, okolo 100 Kč, brýle, plus mínus 50 Kč, jeden sáček barvy, 20 Kč. 100 Kč příspěvek na charitu. 230 Kč, plus sponzorské dary, do kapsičky organizátorům.. Ale pozor, je to charita.. Ne výsměch všem normálním lidem..

Zobrazit celou diskusi