Na Praze 6 můžete narazit na hospodu, do které se sice člověk, který není místní, téměř bojí vstoupit, ale i přesto je neustále plná. A návštěvníci na ni nedají dopustit. „Vždycky se sem ráda vracím, je to taková klasika. Pracuji tady naproti, a tak sem chodím hodně často. Pro Dejvičáky je to snad nejvíce známé místo,“ říká pro Blesk Kristýna, která posedává při pátečním odpoledni u piva s kamarádkou.

Při vstupu do klasické nádražní hospody uvidíte každý den v jakoukoli hodinu několik štamgastů naproti výčepu. Jako první vás ale zaujme kromě počmáraných zdí a oprýskaných stolů přátelská atmosféra. „Skoro všichni se tady znají, zrovna jsem tu potkala kamaráda, kterého jsem roky neviděla,“ dodává Kritýna, která sem ráda chodí už od 18 let.

Kristýna a Petr v nádražní hospodě v Dejvicích
Autor: Tadeáš Provazník

Panáky za osm korun

„Takovou hospodu nikde jinde nenajdete. Nejlepší jsou tady ale ceny, pivo za 24 korun a panáka zelený nebo rumu tady dostanete za 7 nebo 8 korun,“ říká Blesku Anna. Hospoda má navíc příhodné místo. Nachází se hned vedle Nádraží Dejvice, odkud jezdí tisíce lidí denně do Prahy a z Prahy.

„Chodím sem už mnoho let pro její jedinečnou atmosféru, takových hospod už je prostě hrozně málo. Vím, kam jdu, vím, co si dám, a vím, koho tu potkám, a jako by tady neplynul čas,“ doplňuje pro Blesk Petr (27). Všichni místní mají jednoduše tuto hospodu, i přes všechny její nedostatky, opravdu rádi. Až se to zdá neuvěřitelné. 

Fotogalerie
10 fotografií