Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Michaláková vs. Česko: Ministryně Marksová rodině vyčítá jednu chybu za druhou

Autor: tmp - 
21. května 2016
06:28

Petiční výbor na podporu rodiny Michalákových zkritizoval ministryni práce a sociálních věcí Michaelu Marksovou (ČSSD). Podle výboru ministryně opakovaně lhala a poškozovala rodinu. Jenže Marksová se brání a naopak považuje za nezodpovědné případ medializovat, tak jak to rodina prý doposud dělala. Údajně kvůli medializaci také loňský zářijový soud už zbavil Evu Michalákovou rodičovských práv i ke staršímu synovi.

Marksovou kritizoval Petiční výbor pro podporu rodiny Michalákových už několikrát. „Protože se opakovaně dopouštěla nepravdivých, rodinu poškozujících výroků; například tvrdila navzdory upozorněním Petičního výboru, že širší rodina nikdy neprojevila o svěření dětí zájem,“ řekl Blesk.cz český právník rodiny Pavel Hasenkopf.

Jenže to odmítá sama ministryně. „Pokud je nám známo, oficiální žádost tety či dědečka o styk s chlapci k norskému soudu dlouho podána nebyla. Teprve po několika urgencích z naší strany podal tuto žádost dědeček ve druhé polovině loňského roku,“ řekla Marksová Blesk.cz.

Podle právníka Marksová také tvrdila, že Eva Michaláková neposkytla české straně veškeré dokumenty. „Popřípadě naznačovala, že norský spis obsahuje důvody odebrání dětí - posléze vyšlo najevo, že spis vůbec neviděla a neměla k dispozici. Není to pravda a Petiční výbor ministryni opakovaně a písemně žádal o korektní přístup,“ řekl Blesk.cz Hasenkopf.

Marksová: Neměli to medializovat

Jenže s tím ministryně opět nesouhlasí. „Domnívám se především, že vůči chlapcům bylo velmi nezodpovědné kauzu do takové míry medializovat. Za nekorektní považuji postup petičního výboru. Já se vyjadřovala pouze kvůli kritice postupu českých úřadů. Ze spisu jsem četla pouze tu část, kterou máme k dispozici, ne, to není celý spis, ostatně k celému spisu v Norsku se nedostal ani petiční výbor,“ bránila se Marksová.

V pátek to bylo přesně pět let od odebrání chlapců Michalákových české matce. Přestože žádné z obvinění, která proti rodině postupně vznášeli úředníci norské sociální služby Barnevernet, se nepotvrdila, už pět let chlapci vyrůstají odděleně ve dvou norských pěstounských rodinách bez možnosti kontaktu se svou rodinou. V květnu by měl proběhnout další soud, ve kterém Michaláková bude usilovat o svěření chlapců do své péče.

yorika ( 21. května 2016 17:48 )

Marksová si neuvědomuje, že bez medializace by se veřejnost nedozvěděla tu špínu obchodu s dětmi, který se v Norsku praktikuje nějaký ten rok, dál by Norsko pokračovalo k ničení rodin, tam je totalitní režim, žádná demokracie, jakmile se začne kritizovat, že vláda dělá něco špatně, tak už začínají zavírat a umlčovat lidi, panuje tam strach cokoliv kritizovat, lidé se ovšem už nebojí, Barnevernet nejenom, že ničí rodiny, ale jedná protiprávně, děti z cizích států znárodňuje, jejich rodný jazy a kulturu opomíjí, toto se děje v této době kdy každý únos se řeší a celý Interpol je na nohou pokud se ztratí dítě, v Norsku se ztrácí legálně tisíce dětí a Norsko si stále chyby v systému nepřizná !!!

tonulenka ( 21. května 2016 12:22 )

ještě že tu nemaš fotku ty,to by byl oběd v záchdě

tonulenka ( 21. května 2016 12:18 )

Ve volbach to Marksová spočítají,jenom aby do té doby už nenapachaly i s Valachovou víc škody/včetně Sobotky,Dynzbíra,a spol./Průser je,že volby nebudou dřív a nebo že tam naleze to same.Zbavili jsme se Nečasové,Drábka,kalouska a žádná změna.

vratislav_mynar ( 21. května 2016 12:08 )

Vypadá to na sexuální zneužívání ze strany matky.

znalec ( 21. května 2016 11:48 )

...a bylo někde vůbec zveřejněno, proč ty kluky té čůze M. odebrali, před časem proběhla jenom stručná zpráva, že se mělo jednat o podobný případ ,jak ty zrůdy na Moravě týraly ty dva maličké kluky a náhodou vše zachytily kamerové chůvičky ve vedlejším domě ...

Zobrazit celou diskusi