Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Majitelka pejska brání kamarádku, která ho polila kyselinou: „Je to výmysl,“ tvrdí

Filuta má velké bolesti: Děti polily psíka savem a zbily ho klackem
Filuta má velké bolesti: Děti polily psíka savem a zbily ho klackem  (Autor: Facebook)
Autor: dce - 
19. května 2016
10:28

Před necelým měsícem oblétl Česko šokující příběh psíka, kterého měly na ulici napadnout neznámé děti. Polily ho kyselinou a praštily klackem. Jenže policie vyšetřováním dospěla k jinému závěru – původcem zranění psa byla kamarádka majitelky. Ke všemu mělo dojít nešťastnou náhodou. Ale majitelka teď svou kamarádku brání!

Koncem dubna se měla kamarádka majitelky psa Filuty procházet i s psíkem na dlouhém vodítku kolem jejich domu v Blansku. Tři asi třináctiletí kluci k sobě psíka přilákali, aby si ho mohli pohladit. Jenže pak ho polili kyselinou a praštili klackem po hlavě.

Aspoň tak příběh vyprávěla žena, která psa hlídala. Ale podle policie to bylo jinak – žádní nezletilí tyrani neexistují! „Bála se totiž majitelce říci, že psíka nešťastnou náhodou zranila sama. Při vysávání společné domácnosti na krysaříka převrhla kbelík s koncentrovaným saponátem,“ uvedl na brífinku vyšetřovatel Zdeněk Grénar. „Žena dostala strach, přemluvila přítele a společně vymysleli verzi o přepadení třemi chlapci. Právě muž se později přiznal, že je to celé výmysl,“ doplnil Grénar.

Jenže majitelka psa tyto informace na Facebooku tvrdě popřela! „Je to výmysl. Tahle verze vznikla podsunutím policie pro nedostatek důkazů a utlumení nátlaku okolí, což podle mě byl ten nejhorší nápad, co mohl někdo vymyslet.“

Na Facebooku se totiž lidé z celé republiky do původkyně děsivých zranění psa začali navážet. Nejvíce jim vadí, že na „ztýrané" zvíře byla uspořádána sbírka.

„Není to pravda a případ není uzavřen. Veterinář potvrdil úmyslnou ránu do hlavy. A ukažte mi psa, kterého by někdo zmlátil do takového stavu, a pak by dotyčnému spal na klíně a byl láskyplný zvířecí kamarád," uvedla majitelka.

Již dříve informovala také, že má svědky útoku. „Paní v lékárně pod domem spolu s další mě informovaly, že údajně ví, že to byli kluci z té samé adresy bytového domu. Že to říkala jejich neteř či co. Okamžitě jsem kontaktovala Policii České republiky."

Majitelka pejska politého kyselinou brání kamarádku: „Je to výmysl,“ tvrdí Majitelka pejska politého kyselinou brání kamarádku: „Je to výmysl,“ tvrdí | Facebook


ludmilak ( 19. května 2016 21:11 )

Toho ubohýho pejska by měli ochranáři odvézt, aby mu ty dvě nány zase "náhodou" něco neudělaly. Chudáček malinkej .

bibijana ( 19. května 2016 16:51 )

Zkrátka, tady se mně potvrzuje pravda, že policie,ani úředníci nemají u veřejnosti respekt.Kdyby ano,tak by si sakra obě čůzy rozmyslely,co mají říkat. Měly by nejen uhradit náklady na léčení psa(žádné sbírky), ale tahají policii za nos,a to je maření úředního výkonu, uvádějí falešná tvrzení, obviňují třeba naprosto nevinné lidi, to je proti dobrým mravům, a to nemluvím již o uhrazení nákladů policii.Na fc útulku Blansko je o tomto případě diskuze.Je to na trestní stíhání.Ale jde o mladé holky, na policajty udělají kukuč a ti se z toho pos...  

ninga ( 19. května 2016 11:17 )

Obě jsou to krávy. A kráva nemůže vlastnit psa.

jana49 ( 19. května 2016 11:14 )

 Já bych se tedy přikláněla k vezi ublížení od dětí,protože nevím s jakým úklidovým prostředkem by ta kamarádka uklízela,že by to koncentrované dokázalo tak ublížit pejskovi,hlavně ta rána na hlavě nevypadala v televizi jako spadnutí plastovéhu kyblíku,ale pořádný úder,ale na druhou stranu nechápu proč se přiznala.Je to celé podivné,pejsanovi přeji uzdravení a pro jistotu několik psích paciček dál od dětí(možná i kamarádek)....

petrusaa ( 19. května 2016 11:10 )

Ta rána na hlavě psa je prý od žlutého plastového kbelíku co stál na židli a co spadl.Mohli také tvrdit,že je ta rána od meteoritu,aby to policie zkousla,že?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání