Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Na jídle v Rakousku: Kde si dát cestou k moři dobrý oběd?

/
  • Na jídle v Rakousku: Kde si dát cestou k moři dobrý oběd?
    27. května 2016 ● 18:49

    Cestujete do Chorvatska k moři a přemýšlíte, kde se po cestě dobře najíst? Pokud máte chvíli času, určitě se zastavte v dolnorakouském regionu Bucklige Welt asi 40 minut cesty od Vídně směrem na Slovinsko. Při dálnici najdete krásný kopcovitý kraj plný farem, z nichž pochází dobroty v místních restauracích. Kde se zastavit?

  • 1.

    Gasthaus Krumbacherhof: Poctivá venkovská jídla

    Krumbach: Pouhých 10 minut od dálnice narazíte na penzion Krumbacherhof rodiny Ottnerových na okraji vesnice, kde skvěle vaří. Sezónní jídlo plné zeleniny stejně jako oblíbené řízky a jiné smažené dobroty podávají v porcích, které normální člověk nemůže sníst. Podnik už funguje řadu let a vždy si zakládal na vstřícném přístupu usměvavé majitelky a jejího ochotného manžela. Jako bonus můžete ochutnat perfektní domácí pivo.

    Krumbacherhof
    Autor: Etienne Blaha
    Krumbacherhof
    Autor: Etienne Blaha

  • 2.

    Hönigwirt: V objetí místních specialit

    Kirschlag: Tradice je slovo, které prochází celým podnikem Hönigwirt už 130 let. V restauraci a přilehlém hotelu pracuje široká rodina Hönigových, která vám připraví v několikachodovém menu perfektní rakouské speciality – zvěřinu, telecí hlavu nebo chřest. Špičkou a chloubou hlavy rodiny je pak vlastní vinotéka, kterou je »povinnost« navštívit.

    Hönigwirt
    Autor: Etienne Blaha
    Hönigwirt
    Autor: Etienne Blaha

  • 3.

    Gasthaus Buchegger: Jak vařit z vlastních surovin

    Tiefenbach: Oceněná restaurace Heidi Buchegger nedaleko lesa šla cestou samostatnosti. Má vlastní oboru, nad restaurací rybník se pstruhy a peče vlastní chléb. Ochutnáte zde především oblíbený pajšl či smažené kuře Backhenderl. Velká restaurace je věčně narvaná k prasknutí.

    Gasthaus Buchegger
    Autor: Etienne Blaha
    Gasthaus Buchegger
    Autor: Etienne Blaha

  • 4.

    Wirtshaus Triad: Luxus v selském hávu

    Ödhöfen: Toužíte po přírodě, ale zároveň vám vyhovuje luxus? Pak rovnou směřujte k bývalé farmě Wirtshaus Triad rodiny Machreichových. Úprava jídel je jako umění, nejrůznější kreace vás překvapí, zároveň ale nehrozí, že byste se z porce nenajedli. Věčně usměvavé mladé servírky vám nalejí to nejlepší víno nebo speciální rok zrající pivo, a kdyby ho na vás bylo moc, můžete ulehnout v posteli Wiener Alpen Bett, z níž velkým oknem koukáte na překrásné výhledy, na vás ale přes zrcadlo nikdo neuvidí.

    Wirtshaus Triad
    Autor: Etienne Blaha
    Wirtshaus Triad
    Autor: Etienne Blaha

    Kam na výlety?

    Tipy na další výlety a aktuality v Dolním Rakousku najdete zde.

    Fotogalerie
    9 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 3

tgbg: V Rakousku se na jídlo zastavím pokaždé. Konečně nejsme žebráci, jako za vlády komunistických bestií, kdy jsme si nemohli koupit vůbec nic. Pokud jsme dostali devizový příslib!!!!!!

(28. 05. 2016 08:37)

ejvm1712: S naší korunou,která nemá žádnou cenu si tak koupím h o v n o

(28. 05. 2016 06:35)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy