Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

7 Čechů, kteří pokořili světové soutěže!

/
  • V zahraničí máme opravdu reprezentativní zastoupení.
    16. května 2016 ● 09:25

    Gabriela Gunčíková (22) se probojovala do finále mezinárodní pěvecké soutěže Eurosong. Není ale jediná Češka, které se podařilo dosáhnout nejvyšších míst v zahraničním klání. Zde je 7 vyvolených.

  • 1.

    Taťána Kuchařová (30)

    Modelka – vyhrála Miss Wolrd

    V sedmnácti letech přerušila školu a odletěla na tři měsíce do Tokia na první pracovní kontrakt. V roce 2006 se stala českou Miss a ten samý rok jela soupeřit o titul Miss World. 30. září 2006 se konalo finále v Paláci kultury a vědy ve Varšavě, Kuchařová porazila 103 konkurentek z celého světa a stala se historicky první Češkou, která tento titul vyhrála. V roce 2008 založila nadaci Krása pomoci, která je zaměřena na podporu seniorů. Jejím partnerem je muzikant Ondřej Brzobohatý.

    Taťána Kuchařová
    Autor: archiv Blesku

     

  • 2.

    Tomáš Martinka (26)

    Krasavec – vyhrál Mistr Global 2016

    Mám nejkrásnějšího chlapa na světě. Tohle může říkat přítelkyně Tomáše Martinky a vůbec nebude lhát. Rodák z Mostu totiž skutečně vyhrál titul nejkrásnější muž planety v thajském Čiang Maj, kde porazil dvacítku soupeřů v klání Mistr Global 2016. Martinka do teprve třetího ročníku akce Mistr Global postoupil díky druhému místu, které loni obsadil v Náchodu na české soutěži Muž roku 2015. „Chtěl bych poděkovat za podporu, hlavně mé rodině,“ dojímal se Martinka, když zvítězil, a za největší zážitek ze soutěže považuje jízdu na slonovi.

    Tomáš Martinka
    Autor: archiv Blesku

  • 3.

    Patrik Jurdič (30)

    Zpěvák – vyhrál chorvatskou SuperStar

    „Ten pocit, když můžete svým zpěvem někomu něco sdělit, mě vždycky okouzloval,“ říká Patrik Jurdič, který se v Česku probojoval do semifinále SuperStar, v rakouské SuperStar se dostal do finále a v roce 2005 celkově vyhrál chorvatskou SuperStar. Jeho maminka je Chorvatka a jeho tatínek Čech. Patrik vyrůstal ve Vídni, kde ho ovlivňoval moderní pop a RnB. Po úspěchu v chorvatské SuperStar vydal debutové album, které vyšlo v Chorvatsku, Rakousku a Německu.

    Patrik Jurdič
    Autor: archiv Blesku

  • 4.

    Jakub Zimáček (32)

    Sochař – vyhrál Sand Sculpting Championship

    Jako malí jsme si na pískovišti hráli skoro všichni. Každý naplnil bábovičku pískem a poté vyklepl reliéf ve tvaru rybičky, kytičky nebo čehokoliv jiného. Jakub Zimáček u toho zůstal a dosáhl špičkové úrovně. V roce 2012 dokonce vyhrál první mistrovství ve stavění soch z písku Hawkesbury International Sand Sculpting Championship ve Windsoru v Novém Jižním Walesu. Z dvanácti vystavených soutěžících děl zvítězila jeho socha, která představovala souboj dvou mořských hadů. Mistrovství se účastnili umělci z Austrálie, Evropy a Ameriky.

    Jakub Zimáček
    Autor: archiv Blesku

  • 5.

    Lenka Walderová (29)

    Kadeřnice – vyhrála International Trend Vision Award

    „Můj manžel je na mě pyšný a je ohromován mojí cílevědomostí. Říkal, že by musel být řiditel vesmíru, aby mě trumfnul,“ svěřila se kadeřnice Lenka Walderová krátce poté, co vyhrála v roce 2014 na soutěži International Trend Vision Award zlato v kategorii Young talent. Finálový večer se konal 23. listopadu přímo v srdci Monte Carla.

    Lenka Walderová
    Autor: archiv Blesku

  • 6.

    Jana Boušková (45)

    Harfistka – vyhrála International Harp Competition v USA

    „Jana Boušková je talent století,“ prohlásila světoznámá profesorka harfy z USA Susan Mc-Donald a Jana Boušková svými úspěchy její označení jenom potvrzuje. Je zatím první českou harfistkou, která vyhrála světově nejvýznamnější a nejuznávanější soutěž International Harp Competition v USA roku 1992, a další úspěchy na sebe nenechaly dlouho čekat. Zvítězila také v soutěži Concours International de Musique de Chambre v Paříži, v Torneo Internationale di Musica v Itálii a v Česku byla Talent roku 1996. Za přínos v rozvoji hry na harfu dostala ocenění ve Švýcarsku a od roku 2005 je sóloharfistkou České filharmonie.

    Jana Boušková
    Autor: archiv Blesku

  • 7.

    Jana Vaňková (24)

    Tanečnice – vyhrála MTV Americas Best Dance Crew

    „Na rozdíl od Američanů jsme velmi upřímní,“ říká rodačka z Děčína. Její upřímnost Američané zřejmě uvítali, protože těsně před maturitou v oboru právní administrativa pro Evropskou unii odjela do Los Angeles, vymyslela si svůj vlastní taneční styl a jako první Češka vyhrála soutěž MTV Americas Best Dance Crew. V Los Angeles pracuje pro Disney, natáčí reklamy, videoklipy, působí jako lektorka tance a tančila už třeba i s hvězdnou Jennifer Lopez.

    Jana Vaňková
    Autor: archiv Blesku

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy