Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zemřel Matyášek (†1,5) ránou do hlavy? Soud poslal otčíma do vazby

Autor: ČTK - 
13. května 2016
09:07

Utýral Matyáška (†1,5) jeho otčím? Podle informací Blesku policisté pojali podezření už po prvním ohledání jeho tělíčka. A soud jim dal za pravdu a poslal dvaatřicetiletého muže do vazby.

Muže podezřelého z podílu na smrti dítěte v Nymburku poslal soud do vazby. Policisté ho stíhají za těžké ublížení na zdraví, případ dál vyšetřují. Informoval o tom středočeský policejní mluvčí Jakub Vinčálek. Osmnáctiměsíční dítě zemřelo v noci na úterý. Soudní pitva prokázala stopy násilí na jeho těle, další okolnosti případu policie nezveřejnila.

Dvaatřicetiletého druha matky dítěte policisté zadrželi ve středu. Za ublížení na zdraví mu v případě odsouzení hrozí až deset let vězení, vyloučeno ale není ani překvalifikování trestného činu. „Kriminalisté na případu dál pracují,“ uvedl Vinčálek.

K úmrtí malého Matyáška došlo o půlnoci z pondělí na úterý v Palackého ulici v Nymburce. O chlapečka se v té době staral jeho dvaatřicetiletý otčím, protože matka musela být hospitalizována kvůli rizikovému těhotenství. Sousedé se shodují, že za tragédií může stát alkohol. Muž byl podle nich slušný, ale občas domů chodil opilý. Večer před tragédií údajně s chlapečkem strávil v nedaleké hospodě.

buban ( 13. května 2016 14:09 )

Čímpak asi paní matka přemýšlí? Sama ve špitále na rizikovém těhotenství s podagrou, která tráví večery s 18ti měsíčním děckem v hospě?

Mark4444 ( 13. května 2016 09:45 )

Pane bože !!!! Já bych takový hova.a snad rovnou věšela!! K tomu ještě ta jeho krá.a je s rizikovým těhotenstvím v nemocnici...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání