Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Lidumil Zdeněk Bakala: Hříšný tanec s Havlovou na účet horníků

Autor: vr - 
13. května 2016
18:30

Miliardář Zdeněk Bakala (55), považovaný za hlavního viníka situace ve zbankrotovaných OKD, pomáhá studentům milionovými obnosy přes svoji nadaci. Jakpak si ale na tuto jinak nepochybně záslužnou činnost vydělal?

Bakala Foundation, tedy nadace Bakaly a jeho manželky Michaely (44), vznikla prý proto, že i podnikateli kdysi pomohlo studium v zahraničí a chce podpořit talentované české studenty. Na posledním večírku k udílení prestižních stipendií loni v září se v póze připomínající scénu z legendárního Hříšného tance tulil k bývalé první dámě Dagmar Havlové (63).

Projektová a PR manažerka nadace Marie Wichterlová Blesk informovala, že nadace je financována ze soukromých zdrojů miliardáře a jeho ženy. „Z rozpočtu OKD žádné filantropické aktivity manželů Bakalových financovány nebyly,“ napsala Foto Facebook Bakala Foundation, archiv Blesku v e-mailu.

Jenže právě tyto »soukromé« zdroje lze logicky číst jako zisky z Bakalovy podnikatelské činnosti. Jen za sedm let působení na Ostravsku to má být podle jedné analýzy až 38 miliard korun. To na studenty šlo v roce 2014 dohromady 27 milionů korun, jak vyplývá z výroční zprávy nadace (zpráva za rok 2015 se ještě zpracovává).

Veselý večírek na oslavu studentských úspěchů se odehrával ve vypjatém období. Horníci řešili holé živobytí a OKD se ocitly na hranici kolapsu jak kvůli poklesu cen uhlí, tak kvůli údajné nehospodárnosti tehdejšího vedení – dnes se jím dokonce zabývá policie.

Diskutoval se také Bakalův nedodržený slib prodat lacině hornické byty jejich obyvatelům. Dohru vidíme v těchto dnech. OKD jsou v insolvenci, vláda se snaží pokles těžby kompenzovat příspěvky pro horníky, kteří se ocitnou bez práce, a usměvavý Bakala svůj podíl prodal a k fiasku už se nehlásí…

cid2000 ( 25. května 2016 11:20 )

Zase se vrátila doba,kdy kdejaký moderáturek,kdejaká Mini Free Cool In sluníčková kavárenská hvězdička dostane naopak velký mediální prostor,aby mohla hanit a nakopla Prezidenta naší země Zemana!Je to módní,...defacto jsou pořadníky od vedení státní televize,rozhlasu se hlásit k napadení Prezidenta!Nikoho nezajímá,že jej poprvé v historii země zvolili občaní svobodně!Tím více to štve knížecí bakkallovskou Pražskou nacisitickou kavárnu kolaborantů,kterým Prezident Beneš sebral po 2.sv.válce majetek za zradu národa!Čím více lžou,tím více jim lidi už nevěří!Češi jsou švejkové ponaučeni totalitou nikomu nedůvěřovat a nevěřit tomu co se veřejně masivně hlásá v Tv,rozhlase a internetu!Dnes je hrdina člověk co musí makat,má rodinu,děti,musí odvádět daně a tihle knížecí zločinní sluníčkáři mu šlapou po hlavě,po důstojnosti,okrádají ho a nutí jej sloužit jejich jedinečné pokřivené předělané havlo-pravdě,jejich názoru s USA,banderiovci,ISIS,Turky na věčné časy proti Rusku za každou nesmyslnou cenu, proti historii výsledkům 2.sv.války,proti Syrskému lidu,rozvrátit státy,které nechtí poslouchat americkou C.I.A. jako Srbsko,nechtí dovážet fanaticky hordy miliónů muslimských migrantů bez kontroly atd!Tihle zrádci sluníčkáři nechtí již vlastní národ,vlastní historii,.....jsou to zmetci co usilovně pracují na zničení historie Evropských národů,kultůr,křesťanských tradic.....navíc preferují ve velkém uvádět se na veřejnosti,že ten či onen politik,velvyslanec,herec,zpěvák je homosexůál,přinejmenším bisexuál!Heterosexuální klasická rodina je v dnešní době špína a nuda!!Je velice populární TOP VIP se chlubit jinou sexuální orientací a dávat to módně na odiv všem!Kdo není teplomet je OUT ve společnosti těchto sluníčkářů!Prý to je kreativní,krásné a svobodomyslné!Svět se řítí do s.r.a.č.e.k. s takovou bandou co nám vládne se slabým ustrašeným Premiérem země,který se nechává jen hladit po hlavičce do samého vyhlazení od Angely I. Šílený a bakkalovců!

joudajoudovy ( 14. května 2016 08:26 )

cha cha cha, bukvakala filantropem? pouze vycurany typek, ktery vi koho a kde uplatit, aby se mu milionky sypaly. ten uplati i samotneho lucifera, aby se v pekle nesmazil...

1pravda1 ( 13. května 2016 23:28 )

A tolik lidí volilo za prezidenta jednoho z největších Havlových a Bakalových kamarádů - Schwarzenberga!!! Dokonce mu Bakala pomáhal platit prezidentskou kampaň, takže nějaké milosti a amnestie by jistě byla odměnou za Bakalovy služby. A Kalousek na Hradě jako knížecí poradce, do toho jste nás chtěli mnozí upíchnout.

drazor ( 13. května 2016 21:11 )

Je to jen héééééééééérečka.

kiwi65 ( 13. května 2016 20:50 )

 Jen tak mimochodem,kdo je větší podvodník....Bakala nebo Kožený??????Po kom zůstalo víc lidí bez práce,koho okradl o bydlení????Po kom jde policie a kdo je v pohodě protože je největší kámoš s vládnoucí klikou???

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa