Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Zapomenutá manželství Krajča, Zagorové nebo Bouškové: Budete překvapení, s kým si řekli ANO!

/
  • O kterých manželstvích se moc nemluví?
    5. února 2017 ● 06:20

    Když se milujete, není co řešit a na řadu přichází svatba. Stejně tak to chodí i u slavných párů. Kteří známí herci, zpěváci nebo tanečníci byli nebo stále jsou v chomoutu a dodnes se to na veřejnosti pořádně neví?

  • 1.

    Miloš Forman a Jana Brejchová

    Slavná herečka Jana Brejchová se za Miloše Formana provdala, když byla velmi mladá. Bylo to její první manželství. „Moc dlouho nám to nevydrželo, možná to bylo tím, že jsme byli mladí,“ prohlásila před lety. Proč se dvojice rozvedla? Mohla za to baletka, do které se zamiloval slavný režisér. 

    „Šla jsem se s ním rozloučit na to nádraží, dávám mu pusu, otevřu oči a vidím, že se mi Miloš dívá přes rameno. Otočím se a za zády stála baletka. V tu chvíli byl konec. Do Londýna jsem mu zavolala, že se rozvádím a vdávám. Byla jsem jedna velká shakespearovská msta: Tys mně ublížil a já ti ukážu. Chtěla jsem rychle a všechno znovu. Muže, rodinu, dítě. Rychle. Pánbůh mě za ten špatný úmysl potrestal. Porodila jsem mrtvé dítě,“ svěřila herečka v rozhovoru pro iDnes.cz.  

    1957 - Svatba byla na Staroměstské radnici v Praze. Jana ještě netušila, že manželství potrvá jen dva roky.
    Autor: archiv Blesku

  • 2.

    Petr Svojtka a Jana Boušková

    Po konzervatoři začínala mladá Jana Boušková v Národním divadle, které do jejího života zasahuje už pětadvacet let. Tam se také seznámila se svým prvním manželem, hercem Petrem Svojtkou, který měl v té době za sebou pár nevydařených vztahů, problémy s pitím, drogovou minulost, členství v KSČ a mimo jiné bandu capartů.  

    Boušková se Svojtkou se vzali po třech měsících vztahu. Na oko idylické rodinné chvilky však překazila tragická nehoda. Svojtka doplatil na svou adrenalinovou zálibu sedat si na spoj mezi tramvajemi, a to nejlépe pod vlivem alkoholu. 9. května 1982 se svezl naposledy. Spadl pod tramvaj a jeho těla, které bylo velmi těžké identifikovat, si všiml až projíždějící taxikář.

    První manželství Jany Bouškové s Petrem Svojtkou ukončila jeho tragická smrt.
    Autor: Archiv Blesk

  • 3.

    Jiřina Jirásková a Jiří Pleskot

    Pár se zamiloval v Divadle na Vinohradech a po dvou letech lásky se v třiapadesátém roce vzali. „V určitý moment jsem selhala. Byla jsem mu nevěrná,“ přiznala Jirásková (†81), která po dvou letech manželství podlehla kouzlu Jiřího Valy (†76), a nebyla sama. „Byl to pěkný proutník, což se mu moc nevyplatilo, protože Pleskot si nenechal nic líbit a hezounovi dopřál pořádnou nakládačku a to přímo v divadle,“ prozradil Aha! zdroj z divadla s tím, že Pleskot Jiráskové nevěru neodpustil a samozřejmě následoval rozvod.

    Svatební fotka z roku 1953 - Jiřina Švorcová, Jiří Vala, Jiřina Jirásková, Jiří Pleskot, maminka Jirásková, tatínek Jirásek, Jiřina Čiperová
    Autor: Foto a reprofoto Pavel Machan

  • 4.

    Vlastimil Harapes a Hana Zagorová

    „Na pozvánce na oslavu čtyřicátých narozenin chyběla maličkost. Totiž oznámení, že nejde jen o oslavu narozenin mých a Vlastíka Harapese, ale zároveň že to je naše svatební oznámení. Náš vztah byl vždycky zvláštní a nebylo podstatné, zda budeme někdy manželé. Nepotřebovala jsem glejt. Vlastík mi v podstatě svatbu navrhl kvůli adopci dítěte. Naše rozhodnutí bylo rychlé, náš vztah měl trvalý charakter. Rozhodli jsme se, že o sňatku nikomu neřekneme,“ napsala Hana Zagorová o vztahu s Vlastimilem Harapesem ve své knize Dřív než to zapomenu. Manželství ale nevydrželo – pár se rozvedl v roce 1992.

    Vlastimil Harapes a Hana Zagorová
    Autor: archiv

  • 5.

    Richard Krajčo a Iva Frühlingová

    Zpěvačka Iva Frühlingová byla první manželkou zpěváka z kapely Kryštof Richarda Krajča. Vdávala se v černých svatebních šatech a to jí zřejmě přineslo smůlu. Pár se po krátké době nechal rozvést. „Na rozdíl od pracovních aktivit jsem v soukromí chtěla být s Richardem v maximální míře, kterou jsem já vnímala jako normální. Jeho okolí jsem měla ráda, jen mi připadalo, že ve světe, ve kterém žijeme, můžeme trávit více času jen sami spolu, a ne stále s jeho nebo mojí kapelou,“ uvedla tehdy Iva pro iDnes.cz. Ona i Krajčo se shodli, že za krach vztahu mohli oba.

    2031037:full:true:true

  • 6.

    Olga Scheinpflugová a Karel Čapek

    Cesty spisovatele Karla Čapka a herečky Olgy Scheinpflugové se protnuly díky společné práci. Ze spolupráce vznikla celoživotní láska, přestože mezi milenci byl velký věkový rozdíl. Dělilo je od sebe 12 let. Svatba se konala 26. srpna 1935 v Praze. Olga se nastěhovala do vily, kde se předtím scházela pouze mužská společnost, mezi niž patřila řada významných a uměleckých osobností kulturního života v Česku.

    Manželský pár rozdělila až Čapkova smrt. Spisovatel zemřel 25. prosince 1938 na zápal plic. I když Olga dostávala nespočet nabídek k dalšímu sňatku a možnost emigrovat, s díky odmítala. Byla Karlovi věrná až do své smrti v roce 1968.

    Olga a Karel Čapek
    Autor: archiv

  • 7.

    Karel Höger a Zdenka Procházková

    „Já jsem byla do Karla moc zamilovaná, vážila jsem si ho a obdivovala. Do dnešního dne pro mne zůstal mužem mého života. Dlouhý čas naše soužití nemělo chybu,“ uvedla před časem Procházková v časopise Sedmička. Ale nakonec se mráček objevil a stal se z něho mrak. „Tenkrát, to ještě nebyla televize, na něj čekávaly po každém představení u zadního vchodu do Národního divadla ve frontě slečny, co chtěly podpis, fotografii, a pokud možno, ještě něco navíc. A Karel, který byl jako každý mužský ješitný, tomu zájmu někdy neodolal, a tak nám to začalo trošku haprovat.“ Scény ale paní Procházková Högerovi nedělala, spíše byla zklamaná. I po rozvodu však spolu dvojice vycházela dobře.

    Höger a Procházková
    Autor: archiv

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 10

mazd: Blbost

(05. 02. 2017 16:38)

inocenta: Harapes chtěl adoptovat dítě ze ženou, která byla nemocná a nemohla mít děti. To v jeho případě ale o něm hodně napovídá.....

(05. 02. 2017 15:49)

janabr: Taktéž

(05. 02. 2017 11:42)

majojo:  Olga Scheinpflugová: Velký věkový rozdíl - dvanáct let? Co by za to daly dnešní zlatokopky, které si berou bujaré staříky ve věku svých dědečků! A že se pak nikdy nevdala? Co editor jejího díla pan Krčma?

(05. 02. 2017 10:32)

montevideo: Tak jsem se nic nového nedozvěděla, natož abych byla "překvapena". Jsou to notoricky známé informace.

(05. 02. 2017 10:11)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy