Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Drama v Ústí nad Labem: Sebevrah (21) skočil z mostu

Autor: Jana Ulrichová - 
10. května 2016
18:32

Už toho asi měl dost, a proto se rozhodl skoncovat se životem. Bartoloměj D. (21) z Ústí nad Labem v pondělí večer vylezl na most Edvarda Beneše a vrhl se do Labe. O život nepřišel. Zachránili ho strážníci.

Mladík zřejmě přelezl zábradlí a skočil do vody. Místní, kteří ho zahlédli, zalarmovali městskou policii. „Proud ho unášel směrem k Mariánskému mostu,“ uvedl Jan Novotný z městské policie. Hlídka, která vyrazila nešťastníkovi na pomoc, ho zahlédla z Přístavní ulice. Byl naštěstí blízko břehu, takže ho strážníci mohli rychle vytáhnout na břeh.

„Nemohl se nadechnout. Uvolnili mu proto dýchací cesty a dali ho na bok do stabilizované polohy, aby z něj vyšla voda. Pak už byl schopen mluvit,“ řekl Blesku Jan Novotný. Dodal, že muž neměl po skoku z mostu žádná viditelná poranění, nestěžoval si na bolest, byl pouze podchlazený a otřesený.

Strážníci ho proto zabalili do deky a odvedli ho k silnici, kde ho předali záchranářům. Mladík jim řekl, že do řeky skočil sám. Proč? Z osobních důvodů. Co ho k zoufalému činu dohnalo konkrétně, ale odmítl sdělit. Skončil v nemocnici.

Do vody jen zřídka

Sebevrazi se v Ústí nad Labem nejčastěji vrhají z Mariánské skály. „Skok do Labe jsme tu měli po dlouhé době,“ potvrdil Jan Novotný. Dodal, že většina těch, kteří hrozí sebevraždou, na most jen vyleze.

Jedním z nich byl i Miroslav Ch. (tedy 49), který se v roce 2014 procházel po jednom z mostních oblouků dokonce dvakrát. Strážníci, kteří s ním hovořili, ho pokaždé strhli zpátky na zem. Svůj čin vysvětloval těžkou životní situací, v níž se ocitl. Pokaždé skončil na psychiatrii.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání