Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Jak přežít konec světa? Podle vědců se lidé nahrají do strojů!

Autor: red - 
9. května 2016
18:40

Konci světa se nevyhneme. Na rozdíl od různých proroků ale vědci tvrdí, že přijde až tak zhruba za 500 milionů let. Už teď se ale zabývají tím, co lidstvo bude muset udělat, aby nevymřelo. Jak podle nich takový konec světa přežijeme?

Konec světa nás skutečně nemine. Pokud se lidstvo nezničí samo nebo nás nezasáhne obří asteroid, pak nám zbývá zhruba 500 milionů let. Tou dobou nás totiž uškvaří stále jasněji zářící Slunce. Na Zemi začnou panovat takové podmínky, že nepřežijí ani jinak odolní švábi. Existuje možnost, jak lidstvo zachránit?

Podle astrofyziků z Kolumbijské univerzity v New Yorku ano. Jednou z možností by bylo naši planetu odsunout z momentální oběžné dráhy dál od Slunce. "Pokud bychom vystřelili 100 kilometrů široký asteroid na eliptickou dráhu, který by každých 5000 let proletěl blízko Země, pak bychom pomalu pošťuchovali naši planetu na oběžnou dráhu dál od Slunce. Samozřejmě bychom ale nesměli zavinit kolizi se Zemí," napsal jeden z vědců.

Další z možností je podle vědců postavit obří solární plachtu, která by Zemi od Slunce odtahovala. Taková plachta by ale musela být 20x větší než průměr Země. "Taková strategie by nám mohla pomoci udržet Zemi v obyvatelné zóně, dokud by se ze Slunce nestal červený trpaslík," vysvětlují astrofyzici.

Jednou ale naší planetu nejspíš stejně budeme muset opustit. A co pak s lidstvem? Podle vědců tou dobou nejspíš přijdeme na to, jak lidi nahrát jako data do strojů.

1clovek ( 10. května 2016 08:17 )

konec světa cobydup vědci a elita lidstva člověk

13ka ( 9. května 2016 19:19 )

 Tím, co bude za 500 miliónů let, bych se teď rozhodně netrápila..To není naše starost.. Řešte uprchlíky, nepřizpůsobivý, důchodce a bídu Čechů... Nahrávání lidí do strojů si nechte při pivečku a brčku skanku. Ale ve střízlivým stavu po práci...Nevím nevím. ..

Zobrazit celou diskusi